Of je kind nu een echte fijnproever of een kieskeurige eter is, het menu van je kleintje kan een enorme zoektocht zijn. Wat eet een dreumes op een dag? En hoeveel eet een peuter nou écht? Wij geven je een realistisch kijkje in de keuken van andere ouders. Deze week het menu van Pippa.
Lees verder onder de advertentie
Merel is moeder van Pippa (1,5) en deelt het dagmenu van haar dreumes.
07.30 – Ontbijt: Havermout met melk, kaneel en banaan
“Terwijl ik nog half slapend mijn koffie inschenk, roept Pippa al vol enthousiasme: ‘Pap! Pap!’ Nee, ze bedoelt niet papa, maar pap. Havermout met een scheutje melk, wat kaneel en een paar schijfjes banaan. Ze werkt bijna het hele kommetje weg en likt nog net niet de lepel af. Na een paar slokjes water besluit ze dat het tijd is voor haar favoriete woord: ‘Nog!’ Een goed begin van de dag.
Lees verder onder de advertentie
10.00 uur – Ochtendtussendoortje: Volkorencracker met pindakaas en een paar hapjes appel
Zo rond tien uur heeft ze trek in een snack. Pippa krijgt een halve volkorencracker met pindakaas. Ze combineert de cracker met een paar hapjes van mijn appel. Win-win! Mama blij, Pippa blij.
12.30 – Lunch: Boterham met smeerkaas en komkommer en stukjes kipfilet
Na haar ochtendslaapje snakt Pippa altijd naar boterhammen. Ze krijgt er één met smeerkaas en een plakje komkommer. Maar omdat ze de kipfilet heeft ontdekt in de koelkast, krijgt ze daar ook een stukje van. Resultaat? Eén boterham verdwijnt volledig in haar buik, samen met de komkommers. Ze laat alleen een paar kruimels en wat stukjes kipfilet achter om later naar te wijzen: ‘Bah!’
Lees verder onder de advertentie
15.00 – Middagtussendoortje: Kiwi
Een uur of drie is het tijd voor fruit! Dit keer kiwi in stukjes. Of nou ja, eerst probeert Pippa de schil op te eten (ze is fan van ‘zelf doen’). Maar zodra ze doorheeft dat het ook in kleine stukjes gesneden kan worden, schuift ze alles zonder morren naar binnen.
18.00 – Avondeten: pasta met gehakt, courgette en tomatensaus en als toetje yoghurt met rozijntjes
Tot mijn verbazing doet Pippa ook bij het avondeten haar best. Er staat een pastagerecht op tafel met gehakt, courgette en tomatensaus. Alles verstopt, want anders haalt ze het eruit. Ze proeft, trekt even een twijfelgezicht en dan… Ja hoor, happen. Ze eet zelfs een paar boontjes erbij. Alleen de tomaatjes worden geweigerd: ‘Nee!’ Nou ja, kan gebeuren.
Lees verder onder de advertentie
Omdat ze zo goed gegeten heeft, mag Pippa een klein bakje met yoghurt en een paar rozijntjes. Alles wordt met een goedkeurend knikje weggesnoept en daarna kijkt ze vol verwachting naar mama. Toetje nummer twee? Helaas, morgen weer een dag meid. Na het avondeten krijgt ze nog een warme fles melk en breng ik haar lekker naar bed.
Conclusie van vandaag: aan het einde van de dag ben ik kapot, maar wel met een voldaan gevoel. Want zo’n goede eetdag is toch wel een overwinning.”
Als moeder zou je je soms het liefst willen opsplitsen om je kind niet achter te hoeven laten, ook al weet je dat ie in goede handen is. Vooral bij oma. Althans, dat hoop je dan altijd maar. Toen Vanessa (35) thuis kwam, was de oppas van haar driejarige zoontje nergens te bekennen..
Serena Verbon (Beautylab) heeft op haar achtendertigste haar hypotheek – als single mom! – afgelost. Hoe heeft ze dit gedaan en is dat voor anderen ook verstandig om te doen?
Een kraamcadeau is een goedbedoelde verrassing voor de kersverse ouders en de pasgeboren spruit, maar soms krijg je iets waar je totaal niet op voorbereid bent. Hannelore (37) wist niet goed hoe ze moest reageren op het kraamcadeau van haar tante.
Eva kreeg toen ze zwanger was hyperemesis gravidarum: extreme misselijkheid en overgeven tijdens de zwangerschap. Alsof dit nog niet erg genoeg was, geloofde haar leidinggevende niet dat ze echt zo erg en zo vaak ziek was en werd ze uiteindelijk ontslagen. Pure zwangerschapsdiscriminatie.
Iedere ouder wil de eerste verjaardag van hun kind speciaal maken. Maar wat begon als een bescheiden feestje met familie en vrienden, eindigde voor Alaya in een groots evenement met een gastenlijst van honderd man, een ballonnenboog en een rekening waar ze liever niet te lang naar kijkt.