Dat het moederschap pittiger is dan een ‘negen tot vijf-baan’, is geen nieuws. Maar nu wordt het door onderzoekers bevestigd: moeder zijn is meer dan twee keer zoveel werk als een fulltime job.
Lees verder onder de advertentie
Dat meldt New York Post naar aanleiding van een enquête onder tweeduizend moeders met kinderen in de leeftijd van 5 tot 12 jaar.
Veertien uur per dag
Moeders staan gemiddeld om 6:23 uur ’s ochtends op (ruim vóór de meeste mensen hun werkdag beginnen) en ploffen op de bank rond 20:30 uur, pas als alle taken zijn volbracht. Bij elkaar opgeteld zijn moeders dus veertien uur per dag en 98 uur per week ‘aan het werk’: zo’n 2,5 keer zoveel als een gemiddelde baan, dus.
Op de vraag hoeveel tijd moeders gemiddeld voor zichzelf nemen, antwoorden ze één uur en zeven minuten. ‘Veel koffie drinken’, ‘Netflix kijken’, ‘iPads’, ‘wijn’, ‘oppas vragen’ of ‘hulp van familie’ houdt ze naar eigen zeggen op de been.
Oppaskosten besparen door grootouders in te schakelen, dat doen toch zo veel mensen? Klinkt ideaal, vond ook Anne-Marije. Ze had van tevoren niet kunnen bedenken dat het zo’n wig tussen haar en haar schoonouders zou drijven.
Een nieuw jaar, een nieuw bedrag voor de kinderbijslag. Dat is fijn om te weten, want elke euro helpt als je kinderen sneller groeien dan je portemonnee kan bijhouden. Dit zijn de bedragen voor 2025.
Of je kind nu een echte fijnproever of een kieskeurige eter is, het menu van je kleintje kan een enorme zoektocht zijn. Wat eet een dreumes op een dag? En hoeveel eet een peuter nou écht? Wij geven je een realistisch kijkje in de keuken van andere ouders. Deze week het menu van Ties.Vajèn is […]
Het kiezen van een babynaam kan een behoorlijke uitdaging zijn, vooral omdat iedereen er een mening over heeft. Maar wat als die mening van een kenner komt? Op TikTok deelt expert Colleen Slagan wat volgens haar de grootste no go’s zijn.
Iedere week delen we op Kek Mama een dilemma van onze lezers. Deze week vraagt Josje (28) zich af of ze de vriendschap met haar beste vriendin moet opgeven.
De geboorte van je kind missen: het klinkt als een nachtmerrie die geen enkele vader ooit wil meemaken. Toch overkwam het deze drie mannen. “We zijn inmiddels zes jaar verder, maar ik ben nog steeds niet vergeven.”