Het vriendje van onze zoon (5) klikt vaak. Dat merken we als hij bij ons speelt. Het lijkt erop dat hij het heerlijk vindt een wit voetje te halen en een ander in diskrediet te brengen.
Lees verder onder de advertentie
ELS EN DO: “Tijd voor een goed gesprek. Om de tafel met de mannen, koekjes en warme chocomel erbij. En dan bespreken wanneer iets klikken is en wanneer niet.
Wanneer te klikken
Hierbij wat handvatten. Voor klikken gelden in grote lijnen dezelfde regels als voor geheimen. Als je van een geheim een blij gevoel krijgt (cadeautje voor papa’s verjaardag, vanavond is mama niet thuis en trakteert papa stiekem op gevulde koeken met heel veel gluten), mag je het bewaren. Als je van een geheim een verdrietig gevoel krijgt (je hebt iets gestolen, de buurman pakt je op een rare manier vast), moet je het onmiddellijk vertellen.
Lees verder onder de advertentie
Er wordt niet geklikt als het andere kind iets doet waar je een beetje om moet lachen (snoepje pikken), maar als er gevaar dreigt of je er bang of ongelukkig van wordt (je vriendje stookt een fikkie op zolder) moet je je ouders meteen inlichten.
Grote kans dat u het gesprek zelf ook interessant vindt. Het is een ingewikkeld onderwerp, waarover volwassenen ook van mening kunnen verschillen.”
De opvoedtantes Els en Do beantwoorden opvoedvragen met een knipoog en stellen zichzelf voor: “Wij zijn geboren voordat de pil was uitgevonden, kwamen ter wereld zonder dat onze ouders daarom hadden gevraagd en werden te hooi en te gras opgevoed. Zelf kregen wij heel bewust kinderen en daarom voelen we tot op de dag van vandaag (ze zijn inmiddels 34, 22 en 20) de plicht hen permanent gelukkig te maken. We kennen dus twee opvoedingsstijlen van nabij, en blijven onverminderd op zoek naar de gulden middenweg.”
Niet iedereen heeft het geluk dat bij die man waar je op bent gevallen ook een leuke familie hoort. Veronique kan hierover meepraten. Zij en haar schoonzus liggen geregeld in de clinch en deze keer om een rekening van de stomerij.
Kinderfeestjes zijn vaak een bron van plezier, maar soms nemen die verrassingen wel heel bizarre vormen aan. Je stuurt je kind vrolijk naar een feestje, en wat krijg je terug? Een huisdier. Het overkwam Saïda.
Een gepensioneerde basisschoolleraar geeft op het TikTok-account van haar dochters (@elenanico22) een belangrijk advies aan ouders. Ze deelt de grootste fout die ze vaders en moeders in de opvoeding heeft zien maken tijdens haar decennialange carrière. En het is simpeler dan je denkt.
We willen allemaal het allerbeste voor onze kleintjes. Maar als het om babyvoeding gaat, is de keuze soms overweldigend. Zelf maken of toch een van de ontelbare verschillende potjes? En hoe gezond zijn die kant-en-klare hapjes eigenlijk? In een nieuwe aflevering van Keuringsdienst van Waarde doken de makers in de wereld van babyvoeding en de […]