Het staat niet alleen cool; een zonnebril voor je kind is geen overbodige luxe. Omdat de huid rondom kinderogen een stuk delicater is dan bij volwassenen, is het belangrijk die goed te beschermen tegen de zon.
Lees verder onder de advertentie
Vooral kinderen onder de 10 jaar moeten hun ogen extra goed beschermen tegen de zon. De huid rondom hun ogen is een stuk kwetsbaarder en dus gevoeliger voor zonneschade. Daarnaast wordt de kans op staar en uiteindelijk zelfs blindheid vergroot als het netvlies van een kind blootstaat aan direct zonlicht. Kortom: zo’n zonnebril is niet alleen leuk voor de foto’s.
Lees verder onder de advertentie
Daarbij is het ook belangrijk om voor een kwalitatief model te gaan. Dat hoeft echt geen peperduur exemplaar te zijn; het belangrijkst is dat de zonnebril goed past. Let daarom bij het kopen van een kinderzonnebril vooral op de volgende punten.
1. Kies glazen die 99 tot 100% van de UVA- en UVB-stralen weren
Een kinderzonnebril zou qua UVA- en UVB-straling de hoogste bescherming moeten bieden die er is. Al vanaf 3 jaar zou een kind eigenlijk een zonnebril moeten dragen. Tot 80% van de zonneschade die mensen in hun leven oplopen, gebeurt voor hun achttiende levensjaar.
Lees verder onder de advertentie
2. Zorg ervoor dat de glazen de ogen ruim bedekken
Een fijne kinderzonnebril zou niet alleen de ogen zelf, maar ook het gebied eromheen moeten beschermen. En let op: ook met grote glazen is het belangrijk om het gebied rondom de ogen royaal in te smeren.
Als je zelf weleens op je zonnebril bent gaan zitten, weet je hoe kwetsbaar die dingen zijn. Laat staan bij kinderen die de hele dag rondrennen, spelen, vallen en weer opstaan. Ga dus niet voor het fijnste exemplaar, maar voor een stevige bril met flexibele pootjes en krasbestendige glazen.
Lees verder onder de advertentie
4. Controleer voor aankoop op imperfecties
Het laatste wat je wil is thuiskomen met een zonnebril die al krasjes op de glazen heeft. Klinkt logisch, maar je zal niet de eerste zijn die thuiskomt met een imperfecte bril. Controleer dus in de winkel goed op krasjes en andere oneffenheden. Pas ook daar de bril met je kind zodat een verkoper de pootjes kan verstellen voor optimaal draagcomfort.
Lees verder onder de advertentie
5. Laat je kind meekiezen
Je hebt niks aan een degelijke zonnebril als je kind die vervolgens niet draagt. Het is dus de kunst om een zonnebril uit te kiezen die niet alleen van goede kwaliteit is, maar die je kind ook leuk vindt. Als je een paar zonnebrillen selecteert die goed scoren op veiligheid en duurzaamheid, kan je kind uitkiezen met welke bril ‘ie deze zomer de blits maakt.
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.