Op vakantie, maar ook voor een logeerpartijtje, is een campingbedje een handig ding. Maar waar moet je op letten als je er één aanschaft voor je kind? Wij zetten de belangrijkste tips voor je op een rij.
Lees verder onder de advertentie
Soort
Er bestaan verschillende soorten campingbedjes. De meeste zijn rechthoekig, maar er zijn ook vierkante modellen te koop. Houd bij de aanschaf de lengte van je kind in het achterhoofd. Je kunt kiezen voor een campingbedje met een extra brede onderkant, die zijn meestal wat stabieler. Wel is het dan lastiger om je kind erin en eruit te halen.
Lees verder onder de advertentie
Eisen
Een campingbedje moet volgens de Warenwet stabiel zijn en ventilerende zijwanden hebben van minimaal 55 cm hoog. Ook mag de bodem niet doorzakken en moet het vouwsysteem een veilige kindersluiting hebben. Gebruik een campingbedje trouwens nooit als permanente slaapplaats voor je kind. Daarvoor zijn ze niet veilig en stabiel genoeg.
Let bij aanschaf goed op de kwaliteit van het campingbedje. Is het frame stevig genoeg en hoe zit het met de stof? Laat je in de winkel ook informeren over de verschillende uitklapmethodes. Zo zijn er bedjes die je in één beweging neerzet, die je als een vouwpakket uit elkaar haalt en er zijn varianten waarbij je het bedje en daarna de poten uitklapt. Een goed frame moet na het uitklappen nog worden vergrendeld. In de meeste winkels kun je de campingbedjes uitgeklapt bekijken, maar probeer de methodes ook zelf uit. Zo kan je nagaan wat je zelf het meest praktisch vindt en voel je ook wat het gewicht van het bedje is. Dit verschilt per soort. Voor een autoreis maakt het gewicht misschien niets uit, maar als je gaat vliegen telt elke honderd gram.
Lees verder onder de advertentie
Extra’s
De meeste campingbedjes worden geleverd met een matras. Sommige ouders kopen er een extra matrasje bij, maar dat is niet verstandig. Als je kind omrolt, kan hij terecht komen tussen het matras en de zijwand en minder goed ademhalen. Het is dus veiliger om gewoon één matras te gebruiken. Let er bij aanschaf dus ook altijd goed op dat er geen ruimte zit tussen het matrasje en de zijwanden. Bij sommige campingbedjes worden accessoires meegeleverd. Is dat niet het geval, dan is het verstandig om die er los bij te kopen. Denk aan een bodemverhoger of een klamboe om muggensteken tegen te gaan.
Een fijne oppas vinden is een zegen. Want als ouder is het een klein wonder als je iemand vindt die je leuk vindt, betrouwbaar is én altijd beschikbaar. Maar soms bezorgt zo’n zegen je ook bijna een hartaanval. Als je een Tikkie van 800 euro krijgt bijvoorbeeld.
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.
Zangeres Eva Simons, die dit jaar de rol van Maria speelt in The Passion, deelt een intens persoonlijk verhaal. Tijdens een repetitie voor de paasvertelling kreeg ze een miskraam. “Het was intens verdrietig.”
“Ik vroeg het eigenlijk gewoon voor de grap…” Dat schrijft de 28-jarige Natallia Tarrien over het moment dat ze ChatGPT raadpleegde vanwege een vreemd gevoel in haar kaak. Wat begon als een onschuldig gesprekje met een chatbot, eindigde met een spoedopname, een bevalling en… het redden van haar leven.
Weet je wat jij op dinsdag moet doen? Nee, geen was vouwen of kind nummer drie ophalen van zwemles. Dinsdag is dé dag om je vakantie te boeken. Dat is niet zomaar een moedergevoel, maar keihard onderzocht door de CheapTickets.nl.