Wij hebben een grote tuin, met een trampoline en een boomhut. Daardoor krijgen we elke dag de halve klas van mijn zoon (9) over de vloer. Hoe weten we of het echte vriendjes zijn of jongens die alleen maar willen profiteren?
Lees verder onder de advertentie
Els en Do: Tja. U kunt natuurlijk de tuin sluiten, een slot op de hut hangen, de trampoline onklaar maken, en kijken wie er dan nog wil komen spelen. Maar waarom zou u eigenlijk? Wat doet het ertoe of het echte vrienden zijn of niet? Zolang ze niet de koelkast leegsnaaien, niet over de wc-bril plassen en de boel niet terroriseren?
Lees verder onder de advertentie
Gelegenheidsvriendschappen
Kinderen sluiten pijlsnel gelegenheidsvriendschappen, en daar is niets mis mee. Bij wie de vriendschap het diepste zit, maakt eigenlijk niet uit. Zolang uw zoon geen kinderen naar huis neemt die hij stom vindt en die hem stom vinden. In dat geval moet hij leren assertiever te zijn. Vraag hem voor de zekerheid af en toe of hij alle kinderen die bij hem spelen leuk vindt. Of hij zich niet gedwongen voelt sommige klasgenoten mee op sleeptouw te nemen.
Verder moet u vooral blij zijn dat de kinderen heerlijk buitenspelen. Zet een kan water klaar en een schaal worteltjes (dan komen ze in ieder geval niet af op de catering) en trek u daarna terug op de bank en geniet van een boek, tijdschrift of het uitzicht op de tuin vol kinderen die zich uitstekend vermaken.
Lees verder onder de advertentie
De opvoedtantes Els en Do beantwoorden opvoedvragen met een knipoog en stellen zichzelf voor: “Wij zijn geboren voordat de pil was uitgevonden, kwamen ter wereld zonder dat onze ouders daarom hadden gevraagd en werden te hooi en te gras opgevoed. Zelf kregen wij heel bewust kinderen en daarom voelen we tot op de dag van vandaag (ze zijn inmiddels 34, 22 en 20) de plicht hen permanent gelukkig te maken. We kennen dus twee opvoedingsstijlen van nabij, en blijven onverminderd op zoek naar de gulden middenweg.”
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Het leuke aan de feestdagen is dat de hele familie bij elkaar komt. Het lastige aan de feestdagen is óók dat de hele familie bij elkaar komt. Geen zin in ruzie of gedoe wegens botsende karaktertjes? Neem dan deze handleiding ter harte.
Dat het ouderschap uitdagend is, hoeven we je niet te vertellen. Er is geen handboek en er is geen one size fits all. Logisch dus dat je soms met vragen en dilemma’s zit. Iedere week delen we op Kek Mama een dilemma van onze lezers. Deze week: Sacha (33) vraagt zich af hoe ze om moet […]