Check welk huisdier past bij het sterrenbeeld van je kind voordat je aan viervoeters begint

14.09.2024 06:00
huisdier sterrenbeeld Bron: Pexels

Het zijn de trouwste vrienden en ze voorzien je kinderen altijd van vele knuffels, mits een goudvis het fav’ dier van je mini is natuurlijk. Huisdieren, ze zijn er in alle soorten en maten en welke bij jullie past, hangt een beetje af van het sterrenbeeld van je kind.

Want, zo blijkt, bepaalde huisdieren passen volgens de astrologie beter of juist minder goed bij kinderen, afhankelijk van hun geboortedag. Laten we eens kijken welk huisdier past bij het sterrenbeeld van jouw kind.

Dit huisdier past bij het sterrenbeeld van je kind

Huisdieren zijn maatjes voor het leven, maar je neemt ze niet zomaar even in huis. Een goede verzorging is belangrijk en niet elk kind is daar al helemaal klaar voor. Ook kan het lastig zijn om te bedenken wat voor dier jullie dan zouden willen. Doe alvast inspiratie op met dit lijstje huisdieren die passen bij het sterrenbeeld van je kind. Wil je helemaal geen huisdier? Kijk hier dan eens welk spirit animal past bij je kind.

Ram (21 maart – 19 april)

Kinderen met het sterrenbeeld Ram hebben energie voor tien en spelen graag urenlang buiten om lekker te rennen, klimmen en klauteren. Welk huisdier past er dan ook beter bij dit sterrenbeeld dan een hond. Een viervoeter om op te bouwen en vele avonturen mee te beleven.

Stier (20 april – 20 mei)

Stier-kinderen zijn betrouwbaar en geduldig en soms een beetje op zichzelf. Dat vinden ze niet erg, juist fijn. Het huisdier dat goed past bij je kind met het sterrenbeeld Stier is dan ook een schildpad. Met alle geduld van de wereld geeft je kind het beestje eten terwijl het hele verhalen vertelt over zijn of haar leven. Een beste vriend in een schildje.

Tweelingen (21 mei – 20 juni)

Kinderen die onder het sterrenbeeld Tweelingen geboren zijn, maak je heel blij met een kleurrijke papegaai. Hier kunnen ze lekker tegenaan kletsen, want dat is wat je kind graag doet. Bovendien is een Tweelingen-kind erg sociaal en kunnen ze met een papegaai als huisdier altijd de gezelligheid opzoeken. Vieze woorden aanleren is natuurlijk het allergrappigst.

Kreeft (21 juni – 22 juli)

Gevoelige Kreeft-kinderen hebben regelmatig even tijd voor zichzelf nodig waarin niemand ze stoort. Behalve misschien een kat, want dat is het favoriete huisdier van kinderen met dit sterrenbeeld. Een kat is ook graag op zichzelf, maar zoekt wel de warmte van je kind op. Heerlijk samen onder een dekentje films kijken, is wat ze het liefste doen.

Leeuw (23 juli – 22 augustus)

Leeuw-kinderen staan graag in de aandacht en ze houden wel van een beetje drama. Het liefst zouden ze zelfs wel een leeuw als huisdier willen, maar laten we dat niet adviseren. Een paard is een beter idee als ‘huisdier’ voor kinderen met dit sterrenbeeld. Een opvallend, krachtig dier waar je kind op kan rijden en voor kan zorgen.

Maagd (23 augustus – 22 september)

Je eerlijke Maagd-kind weet wat hij of zij wil en laat dat weten ook. Deze kinderen houden van structuur en niet te veel poespas. Geen poes dus, maar wel een vis. Die heeft niet te veel verzorging nodig, maar is wel heel rustgevend voor je kind om naar te kijken. Denk aan een goudvis, of guppy’s.

Weegschaal (23 september – 22 oktober)

Weegschaal-kinderen houden van knuffelen en gezelligheid en ze zijn dan ook niet graag alleen. Huisdieren die perfect passen bij dit sterrenbeeld zijn cavia’s, die ook niet graag op zichzelf zijn. Twee is ideaal en dan kan je kind er goed voor zorgen, ze borstelen en flink knuffelen.

Schorpioen (23 oktober – 21 november)

Kinderen met het sterrenbeeld Schorpioen staan bekend om hun sterke gevoelens en emoties. Een huisdier dat past bij dit sterrenbeeld is een knuffelig beestje, waar je kind alles aan kwijt kan. Een fluffy konijn past goed bij Schorpioen-kinderen.

Boogschutter (22 november – 21 december)

Huisdieren hebben vaak veel aandacht nodig, maar een Boogschutter-kind houdt juist veel van vrijheid en weinig van verplichtingen. Een huisdier dat niet zo veel nodig heeft, past dan ook heel goed bij dit sterrenbeeld. Misschien net even wat anders, maar denk eens aan een kameleon.

Steenbok (22 december – 19 januari)

Zorgen voor een huisdier kun je wel aan jouw punctuele Steenbok-kind overlaten. Je kind houdt van ritme en structuur en leeft daar zelf ook naar. Een kip, of meerdere, zou daarom het perfecte huisdier zijn voor kinderen met het sterrenbeeld Steenbok. Deze beestjes houden namelijk ook van een vast ritme en leggen, als bonus, ook nog eens verse eieren voor het ontbijt.

Waterman (20 januari – 18 februari)

Kinderen met het sterrenbeeld Waterman zijn inlevend en helpen anderen graag. Waterman-kinderen houden niet van regeltjes en doen het graag net even anders allemaal. Daarom geen hond of kat voor jouw kind, maar het ‘huisdier’ dat goed bij dit sterrenbeeld past is een schattig varkentje. Moet je maar wel net de ruimte voor hebben, maar jouw oplossingsgerichte kind weet daar vast wel wat op.

Vissen (19 februari – 20 maart)

Vissen-kinderen zijn hartstikke creatief en hebben een grote fantasie. Ze zorgen graag voor anderen en ook voor een huisdier. Alhoewel het dier dat past bij Vissen niet echt in huis past… Het is namelijk een geitje. Een geweldig vrolijk beestje dat altijd een lach tovert op het gezicht van je kind. Mocht het niet passen in je tuin, dan is een regelmatig bezoek aan de plaatselijke kinderboerderij een goed alternatief.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.