Ik wil mijn kind niet in de box zetten. Dat vind ik gemakzuchtig. Een kind is geen aapje dat je opsluit. Mijn moeder vindt het maar idioot. Zij heeft altijd een box gebruikt en ziet louter voordelen.
Lees verder onder de advertentie
ELS EN DO: Wij ook! Wij zien de vergelijking tussen de box en een apenkooi niet. De mens is al miljoenen jaren geen aap meer. Niemand koopt kaartjes om naar uw peuter in de box te staren. Uw peuter vindt alles wat u hem aanreikt normaal. Hij vindt het misschien niet altijd leuk, dat is een andere kwestie. Maar ook hem biedt een box voordelen. Hij leert wat grenzen zijn. Hij leert staan omdat hij zich optrekt aan de spijlen. De box biedt veiligheid.
Lees verder onder de advertentie
Do’s kleuterdochter vond het zo fijn om de box dat ze er eeuwig wilde blijven. Ze sleurde haar peuterbroertje eruit en ging er zelf in zitten zodat hij haar Barbies niet kapot kon maken.
Ontspannen ouders
De box levert ontspannen ouders op, en dat is ook fijn voor kinderen. Ouders die constant achter hun dreumes aan moeten lopen om te voorkomen dat-ie van de trap valt of in het stopcontact peutert krijgen een slecht humeur. De box biedt ouders de gelegenheid naar de wc te kunnen, de was te doen, te telefoneren.
Lees verder onder de advertentie
Revival
Tante Els herinnert zich een interview van Mies Bouwman met Johan en Danny Cruijff uit 1974. Danny zat ontspannen op de bank, haar tweejarige zoontje Jordi speelde in de box met zijn autootjes. Veilig voor zijn kibbelende grote zussen Chantal en Susila. De tantes zijn verbaasd dat de box een schaars goed is geworden en bepleiten een revival.
Lees verder onder de advertentie
De opvoedtantes Els en Do beantwoorden opvoedvragen met een knipoog en stellen zichzelf voor: “Wij zijn geboren voordat de pil was uitgevonden, kwamen ter wereld zonder dat onze ouders daarom hadden gevraagd en werden te hooi en te gras opgevoed. Zelf kregen wij heel bewust kinderen en daarom voelen we tot op de dag van vandaag (ze zijn inmiddels 34, 22 en 20) de plicht hen permanent gelukkig te maken. We kennen dus twee opvoedingsstijlen van nabij, en blijven onverminderd op zoek naar de gulden middenweg.”
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.