Vanaf groep 3 leert je kind op school rekenen, maar als je merkt dat-ie er al eerder aan toe is, kan je het omgaan met cijfers natuurlijk al eerder stimuleren. Hoe? Wij geven tips.
Lees verder onder de advertentie
Tellen, tellen en nog eens tellen
Thuis, op de fiets of in de auto: laat je kind overal tellen en zorg ervoor dat er al spelenderwijs rekensommetjes ontstaan. Helpt-ie mee met het dekken van de tafel? Tel dan samen de borden, vorken, lepels en bekers en vraag vervolgens of het er genoeg zijn: moet er bijvoorbeeld iets bij of juist af? Zo leert je kind heel snel bij en het is nog gezellig ook.
Lees verder onder de advertentie
In sprongetjes
Merk je dat je kind al goed kan tellen, probeer dan ook eens terug óf met sprongetjes (2, 4, 6, 8) te tellen.
Leeftijdscheck
Als kinderen (bijna) jarig zijn, weten ze meestal al op heel jonge leeftijd hoe oud ze worden. Vanaf een jaar of 5 (eerder of later kan natuurlijk ook – dat ligt aan je kind) kun je ook eens vragen of-ie weet hoe oud hij vorig jaar of twee jaar geleden was. En hoe oud wordt-ie vólgend jaar? Voordeel: aan twee handen en tien vingers heb je genoeg. Maakt ’t net wat makkelijker.
Lees verder onder de advertentie
Wees alert op getallen in je omgeving
En dat kan iets heel simpels zijn: huisnummers bijvoorbeeld, prijzen in de winkel of telefoonnummers. Vraag of je kind ze kan opnoemen en probeer het wat ingewikkelder te maken door twee cijfers bij elkaar op te laten tellen.
Lees verder onder de advertentie
Spelletjes spelen
En dan vooral de ouderwetse bordspellen als Mens-Erger-Je-Niet en Ganzenbord. Hiermee oefent je kind synchroon tellen. Ook Domino is goed voor de rekenontwikkeling van je kind. Tip: ga wel altijd voor de juniorversies.
Is jouw partner altijd degene die je verrast met een romantisch gebaar? Een onverwacht cadeautje, een avondje fancy uiteten of zelfs een ontbijtje op bed. Sommige mannen lijken gewoon geboren voor romantiek. En ja hoor, je sterrenbeeld speelt daar zeker een rol in.
Van eenhoorns tot Elmo en van Paw Patrol tot prinsessen. Elke peuter komt in een fase waarin hij of zij enthousiast wordt van specifieke dingen. Daarom delen we iedere week een leuke peuterpassie van onze lezers, want soms zijn ze wel héél bijzonder.
Of je kind nu een echte fijnproever of een kieskeurige eter is, het menu van je kleintje kan een enorme zoektocht zijn. Wat eet een dreumes op een dag? En hoeveel eet een peuter nou écht? Wij geven je een realistisch kijkje in de keuken van andere ouders. Deze week het menu van Pippa.
Dat het ouderschap zwaar is, zal weinig moeders verbazen. Maar wist je dat meer dan 1 op de 4 moeders tijdens het voeden in slaap valt? Begrijpelijk? Absoluut. Maar ook risicovol, zeggen experts tegen Parents. Zo houd je volgens hen jezelf én je baby veilig.
Er zijn soms schoonmoeders die graag hun eigen plan trekken. Zo ook de schoonmoeder van Anjelica. Ze had duidelijk gemaakt dat alléén haar vriend bij de bevalling mocht zijn, maar raad eens wie er opdook? “Ze was stilletjes de ziekenhuiskamer ingeslopen.”