Vanaf groep 3 leert je kind op school rekenen, maar als je merkt dat-ie er al eerder aan toe is, kan je het omgaan met cijfers natuurlijk al eerder stimuleren. Hoe? Wij geven tips.
Lees verder onder de advertentie
Tellen, tellen en nog eens tellen
Thuis, op de fiets of in de auto: laat je kind overal tellen en zorg ervoor dat er al spelenderwijs rekensommetjes ontstaan. Helpt-ie mee met het dekken van de tafel? Tel dan samen de borden, vorken, lepels en bekers en vraag vervolgens of het er genoeg zijn: moet er bijvoorbeeld iets bij of juist af? Zo leert je kind heel snel bij en het is nog gezellig ook.
Lees verder onder de advertentie
In sprongetjes
Merk je dat je kind al goed kan tellen, probeer dan ook eens terug óf met sprongetjes (2, 4, 6, 8) te tellen.
Leeftijdscheck
Als kinderen (bijna) jarig zijn, weten ze meestal al op heel jonge leeftijd hoe oud ze worden. Vanaf een jaar of 5 (eerder of later kan natuurlijk ook – dat ligt aan je kind) kun je ook eens vragen of-ie weet hoe oud hij vorig jaar of twee jaar geleden was. En hoe oud wordt-ie vólgend jaar? Voordeel: aan twee handen en tien vingers heb je genoeg. Maakt ’t net wat makkelijker.
Lees verder onder de advertentie
Wees alert op getallen in je omgeving
En dat kan iets heel simpels zijn: huisnummers bijvoorbeeld, prijzen in de winkel of telefoonnummers. Vraag of je kind ze kan opnoemen en probeer het wat ingewikkelder te maken door twee cijfers bij elkaar op te laten tellen.
Lees verder onder de advertentie
Spelletjes spelen
En dan vooral de ouderwetse bordspellen als Mens-Erger-Je-Niet en Ganzenbord. Hiermee oefent je kind synchroon tellen. Ook Domino is goed voor de rekenontwikkeling van je kind. Tip: ga wel altijd voor de juniorversies.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.