In de gang, op straat of op het schoolplein: waar je kind ook is, hij dribbelt met de bal aan z’n voet en roept enthousiast dat hij later bij het Nederlands Elftal gaat spelen. Maar vanaf welke leeftijd mag je kind eigenlijk op voetbal?
Lees verder onder de advertentie
Omdat voetbal een sport is voor iedereen – en nog één van de goedkoopste sporten ook – zijn bij de KNVB alle kinderen welkom. Ook kleine kinderen, dus. Er worden wedstrijdjes georganiseerd in de volgende vormen:
Lees verder onder de advertentie
Onder 6 Kinderen vanaf vijf jaar, de zogeheten ‘onder 6-pupillen’, spelen wedstrijdjes op een klein veld met minidoeltjes. Niet met een heel elftal, maar simpel: twee tegen twee.
Onder 7 Kinderen tussen de 6 en 7 jaar, de ‘onder 7-pupillen’, spelen vier tegen vier op een iets groter veld, maar alsnog met minidoeltjes.
Onder 8 / 9 / 10 Is je kind tussen de 7 en 9 jaar, dan speelt hij op een kwart veld met een wat groter doel en zes tegen zes. Er is dan ook een spelbegeleider langs de lijn, die de spelregels uitlegt bij overtredingen.
Onder 11 / 12 Deze categorie speelt op een half veld met acht tegen acht. Er is dan een pupillenscheidsrechter aanwezig die tussen de spelers mee rent.
Proeftraining
Heeft je kind er plezier in om te dribbelen en te scoren, ga dan eens naar een voetbalvereniging in de buurt en vraag een proeftraining aan. Is je kind daarna nog steeds laaiend enthousiast, dan kan hij lid worden en aan zijn skills gaan oefenen. Voetbal is een teamsport, dus je kind leert bovendien samenwerken en omgaan met winst en verlies.
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.