Als je kind doodsbang is om naar de tandarts te gaan, kun je een afspraak maken bij een speciale kindertandarts. Wat die precies doet, leggen we je uit.
Lees verder onder de advertentie
Een kindertandarts wordt ook wel een pedodontoloog genoemd en is gespecialiseerd in kindertandheelkunde. Oftewel: hij weet alles over een jong gebit, maar kan ook heel goed omgaan met de angsten die kinderen voor de tandarts hebben.
Lees verder onder de advertentie
Ook als je kind gedragsproblemen heeft of een lichamelijke of verstandelijke beperking, kun je hem meenemen naar een kindertandarts.
Wat doet een kindertandarts?
Simpel: in principe voert hij dezelfde behandelingen uit als een gewone tandarts, zoals polijsten of een fluorbehandeling uitvoeren. Maar omdat hij een speciale opleiding heeft gevolgd, kan hij het gedrag van je kind beter inschatten.
Lees verder onder de advertentie
Zo weet hij beter hoe hij hiermee om moet gaan en kan hij het vertrouwen van je kind winnen. Dit gaat natuurlijk niet in één afspraak, daarvoor zijn wel meerdere consulten nodig.
Dat hangt natuurlijk af van wat er precies moet gebeuren, maar bij iedere behandeling vertelt de kindertandarts je kind wat hij gaat doen. En na afloop legt hij uit wat je kind de volgende keer kan verwachten. De apparatuur wordt samen bekeken en kinderen mogen vragen stellen: hoe werkt alles precies?
Lees verder onder de advertentie
Ook is de praktijk vaak kindvriendelijk ingericht, met speelgoed en kleurplaten. Soms krijgt je kind na afloop een klein presentje mee.
Is je kind eenmaal over zijn grootste angst voor de tandarts heen? Of is hij groot genoeg om naar een reguliere tandarts te gaan? Dan neemt die de behandelingen weer over.
Wat kost een behandeling?
Tandartskosten voor kinderen worden vergoed uit de basisverzekering. De behandelingen bij de kindertandarts vallen daar ook onder.
Lees verder onder de advertentie
Waar vind je een kindertandarts?
Op deze site kun je een kindertandarts bij jou in de buurt vinden. Je kunt hier alleen terecht op verwijzing van je eigen tandarts, de huisarts of een medisch specialist.
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.