Als je kind doodsbang is om naar de tandarts te gaan, kun je een afspraak maken bij een speciale kindertandarts. Wat die precies doet, leggen we je uit.
Lees verder onder de advertentie
Een kindertandarts wordt ook wel een pedodontoloog genoemd en is gespecialiseerd in kindertandheelkunde. Oftewel: hij weet alles over een jong gebit, maar kan ook heel goed omgaan met de angsten die kinderen voor de tandarts hebben.
Lees verder onder de advertentie
Ook als je kind gedragsproblemen heeft of een lichamelijke of verstandelijke beperking, kun je hem meenemen naar een kindertandarts.
Wat doet een kindertandarts?
Simpel: in principe voert hij dezelfde behandelingen uit als een gewone tandarts, zoals polijsten of een fluorbehandeling uitvoeren. Maar omdat hij een speciale opleiding heeft gevolgd, kan hij het gedrag van je kind beter inschatten.
Lees verder onder de advertentie
Zo weet hij beter hoe hij hiermee om moet gaan en kan hij het vertrouwen van je kind winnen. Dit gaat natuurlijk niet in één afspraak, daarvoor zijn wel meerdere consulten nodig.
Dat hangt natuurlijk af van wat er precies moet gebeuren, maar bij iedere behandeling vertelt de kindertandarts je kind wat hij gaat doen. En na afloop legt hij uit wat je kind de volgende keer kan verwachten. De apparatuur wordt samen bekeken en kinderen mogen vragen stellen: hoe werkt alles precies?
Lees verder onder de advertentie
Ook is de praktijk vaak kindvriendelijk ingericht, met speelgoed en kleurplaten. Soms krijgt je kind na afloop een klein presentje mee.
Is je kind eenmaal over zijn grootste angst voor de tandarts heen? Of is hij groot genoeg om naar een reguliere tandarts te gaan? Dan neemt die de behandelingen weer over.
Wat kost een behandeling?
Tandartskosten voor kinderen worden vergoed uit de basisverzekering. De behandelingen bij de kindertandarts vallen daar ook onder.
Lees verder onder de advertentie
Waar vind je een kindertandarts?
Op deze site kun je een kindertandarts bij jou in de buurt vinden. Je kunt hier alleen terecht op verwijzing van je eigen tandarts, de huisarts of een medisch specialist.
Oppaskosten besparen door grootouders in te schakelen, dat doen toch zo veel mensen? Klinkt ideaal, vond ook Anne-Marije. Ze had van tevoren niet kunnen bedenken dat het zo’n wig tussen haar en haar schoonouders zou drijven.
Het kiezen van een babynaam kan een behoorlijke uitdaging zijn, vooral omdat iedereen er een mening over heeft. Maar wat als die mening van een kenner komt? Op TikTok deelt expert Colleen Slagan wat volgens haar de grootste no go’s zijn.
Iedere week delen we op Kek Mama een dilemma van onze lezers. Deze week vraagt Josje (28) zich af of ze de vriendschap met haar beste vriendin moet opgeven.
Van eenhoorns tot Elmo en van Paw Patrol tot prinsessen. Elke peuter komt in een fase waarin hij of zij enthousiast wordt van specifieke dingen. Daarom delen we iedere week een leuke peuterpassie van onze lezers, want soms zijn ze wel héél bijzonder.
Of je kind nu een echte fijnproever of een kieskeurige eter is, het menu van je kleintje kan een enorme zoektocht zijn. Wat eet een dreumes op een dag? En hoeveel eet een peuter nou écht? Wij geven je een realistisch kijkje in de keuken van andere ouders. Deze week het menu van Ties.Vajèn is […]
Dat het ouderschap zwaar is, zal weinig moeders verbazen. Maar wist je dat meer dan 1 op de 4 moeders tijdens het voeden in slaap valt? Begrijpelijk? Absoluut. Maar ook risicovol, zeggen experts tegen Parents. Zo houd je volgens hen jezelf én je baby veilig.