Zeker, het gros van de ouders is hartstikke aardig. Maar er zijn er een paar die juf Maud liever niet in het donker tegenkomt.
Lees verder onder de advertentie
Maud (36) is juf in groep 7 van een school voor speciaal basisonderwijs.
“Speciaal onderwijs, speciale baan, zeg ik vaak. En ook: speciale ouders. Begrijp me niet verkeerd, er zitten schatten bij, maar ook ouders die ik – onaardig, maar zo is het wel – liever niet in het donker tegenkom.
Zo ook de vader van Jayden uit mijn groep. Zo vaak zie ik hem niet, want doorgaans zit hij in de gevangenis, maar een tijd terug dook hij op op het schoolplein. Hij zei verder niets, stond daar maar gewoon. En in de zak van zijn broek zag ik heel duidelijk contouren die me de rillingen bezorgden. ‘Zie jij dat ook’, zei ik tegen mijn collega met wie ik op het plein stond. Ze trok wit weg. Want ook zij zag duidelijk dat hij een wapen in zijn zak had.
Lees verder onder de advertentie
Beleid, he
Even later kwam hij naar me toe. Of we even over Jayden konden praten. Ik zei snel dat dat alleen maar telefonisch kon. Beleid, in verband met corona. Toen ik zei dat hij me ’s middags kon bellen, knikte hij en liep weg. Hij heeft nooit gebeld. Ik heb hem sindsdien ook niet meer gezien.”
Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.