Kids die constant kibbelen? Probeer deze hack!

12.09.2024 11:00
kinderen ruzie maken muziek in de oren leren praten Beeld: Shutterstock

Al ga je door het vuur voor je kids, kunnen ze je soms met je handen in het haar brengen door hun gekibbel. Maar geen paniek, want TikTokker Kellie Henry heeft een simpele oplossing die je leven een stuk makkelijker maakt.

Jij bent niet de enige die zich een scheidsrechter in huis voelt, want TikTok-mama Kellie Henry had precies hetzelfde probleem. Elke dag hoorde ze haar kinderen ruziën over wie het langst op de iPad mag, wie voorin de auto mag zitten en nog veel meer. Haar kleintjes stonden altijd te ruziën over van alles en nog wat. Gelukkig heeft ze een slimme oplossing gevonden die haar al maanden helpt.

De gouden regel

Het werkt zo: elke dag van de week krijgt één kind alle privileges. Jij bepaalt welke dag voor wie is. Maandag je oudste, dinsdag je jongste en zo door. Heeft er iemand op die dag een voordeel te pakken? Bingo, dat kind heeft geluk. Geen discussie meer. Het laatste koekje? Gaat naar degene wiens dag het is. Maar er is een twist: met de power komt ook verantwoordelijkheid. De gelukkige van de dag helpt jou extra in huis. Denk aan de vaatwasser inruimen, tafel afruimen of die rondslingerende speelgoedberg opruimen. De kids voelen zich speciaal, want op hun dag hebben ze het voor het zeggen. En omdat iedereen weet dat hun beurt komt, verdwijnt het constante gekibbel vanzelf. Plus, je krijgt wat extra handjes in huis – win-win!

Lees ook – Samyra: ‘Door streng te zijn, geef ik mijn kinderen juist méér vrijheid’

Van chaos naar rust

Met deze tip verdwijnen de ruzies als sneeuw voor de zon en wordt je huishouden een stuk gezelliger. Geen gekibbel meer over wie wat mag, en iedereen krijgt een eerlijke beurt. En je kinderen zullen veel liever helpen als er een beloning aan vastzit.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.