Tijd om even in de keuken te staan? Laat je kroost dan eens helpen met kokkerellen. Het is misschien nog te vroeg om een pan op het vuur te zetten, maar er zijn genoeg klusjes die een kind wél kan doen in de keuken.
Lees verder onder de advertentie
We zetten leuke (en veilige) taken per leeftijd op een rij.
Klusjes voor een kind in keuken
Oké, doordeweeks is het misschien niet zo praktisch (want: druk), maar in het weekend kunnen kinderen best een handje helpen in de keuken. Het is hartstikke leerzaam, goed voor de motoriek, draagt bij aan hun zelfstandigheid en met een beetje geluk proeven ze hun eten wél als ze het zelf gemaakt hebben. Maar welke klusjes kan een kind doen zonder te eindigen met verbrande vingertjes of een appeltaart op de keukenvloer? Dat is per kind verschillend. En natuurlijk gaat veiligheid boven alles: wees voorzichtig met messen, het fornuis, de oven en heet water.
Lees verder onder de advertentie
1 tot 3 jaar
– Fruit pellen of persen – Ingrediënten toevoegen en mengen – Water inschenken – Aanrecht schoonvegen – Tafel dekken
– Ingrediënten wegen – Een recept met plaatjes volgen – Boodschappen opruimen – Groente en fruit wassen – Deeg kneden – Snijden (met een speciaal kindermes) – Borden afdrogen en opruimen
Lees verder onder de advertentie
5 tot 7 jaar
– Recepten lezen – Keukenapparatuur (onder begeleiding) gebruiken – Kleine maaltijd klaarmaken – Met de hand afwassen – Vaatwasser uitruimen
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.