Je kind zit thuis als gevolg van het coronavirus maar moet wel bijblijven, wat nu? Door onderstaande tips wordt het geven van thuisonderwijs een stuk overzichtelijker.
Lees verder onder de advertentie
1. Maak een rooster
Kinderen zijn een duidelijke daginvulling gewend op school. Probeer dat overzicht dus ook thuis door te trekken. Natuurlijk hoef je je niet op de minuut aan de planning te houden – van tien minuten langer buitenspelen of lunchen wordt niemand slechter -, maar het is wel fijn als je kind weet hoe laat hij ongeveer opstaat, zijn rekenles begint of even kan uitwaaien. Oh, voordat je de planning in elkaar zet: kinderen zijn minder productief als ze zich lange tijd moeten concentreren. Ze functioneren beter bij kortere momenten verdeeld over de dag.
Lees verder onder de advertentie
2. Begin de dag op tijd
De meeste ouders houden de standaard schooltijd aan, zo tussen 08.30 en 09.00 uur. Aan het begin van de dag zijn kinderen immers het meest uitgerust en blijft leerwerk beter hangen.
Heeft je kind een halfuur uit een boek geleerd? Ga dan samen knutselen of laat hem op de tablet een leerzaam spelletje spelen. Naast het materiaal dat de juf of meester meegeeft aan je kind, kunnen onderstaande linkjes je hier ook bij helpen.
Alles in één: Squla. Hier oefent je kind spelenderwijs, op eigen tempo en niveau alle spellingregels, begrijpend lezen en woordenschat vanaf € 7,95 per maand.
5. Wees flexibel
Onthoud dat ook je kind aan deze situatie moet wennen. Probeer er daarom zo flexibel mogelijk mee om te gaan: werkt een bepaalde methode niet? Maak er vooral geen strijd van (weerstand is killing voor de motivatie), maar bespreek dan samen wat je kind dan wel leuk zou vinden.
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.