Meer dan honderd kinderen raakten kwijt op Nederlandse stranden, afgelopen week. De Reddingsbrigade waarschuwt: ouders zouden minder op hun smartphones moeten kijken, en meer naar hun kinderen.
Lees verder onder de advertentie
Af en toe even opkijken van je scherm om te zien of alles nog goed gaat met je kind op het strand, is veel te weinig. “Dan ben je als het mis gaat veel te laat”, zegt Sander Zeilstra van de Reddingsbrigade Nederland tegen het Algemeen Dagblad. “Zeker aan de vloedlijn moet je erbij zijn.”
Lees verder onder de advertentie
Hij adviseert ouders ook in de gaten te houden waar de reddingspost te vinden is, en niet alleen te zwemmen. Ook vindt hij de polsbandjes met telefoonnummer van de ouders die veel kinderen dragen, een goede zaak. “Maar ouders zijn echt de eerst verantwoordelijken voor hun kind. Er zijn zo veel mensen op het strand, het is onmogelijk om iedereen in de gaten te houden.”
Overigens geeft de Reddingsbrigade meer tips om je kind snel terug te vinden op het strand. ‘Een verdwaald kind loopt meestal eerst met de zon in de rug weg. Meisjes met lange haren lopen juist vaak tegen de wind in’, meldt de brigade op zijn website. Verder is het verstandig om aan het begin van de dag een herkenbaar punt af te spreken, waar je elkaar ontmoet als je kind verdwaald is. Een strandtent bijvoorbeeld, of een ‘verdwaalpaal’ met een kinderafbeelding.
Daniel (38) dacht dat hij het allemaal voor elkaar had: een lieve vrouw, een zoontje van vier en pas een tweede kindje erbij. Maar waar het gezin op het eerste gezicht compleet leek, begon het van binnen langzaam uit elkaar te vallen.
Iedereen kent er wel een: een verwend kind. En niemand van ons vindt verwende kinderen leuk, toch? We willen dus ook zeker niet dat ónze kinderen ineens verwend gedrag gaan vertonen.
Iedere zwangere vrouw droomt van haar perfecte babyshower: een feest vol liefde, verrassingen en alle aandacht voor haar en de baby. Maar wat als je die bijzondere dag ineens moet delen?
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.
Groep 8 kamp. Voor veel kinderen het hoogtepunt van hun basisschooltijd, maar voor Mariska en haar dochter was het iets waar ze enorm tegenop zagen. Haar dochter mocht namelijk geen contact hebben met het thuisfront.