Als kinderen hun zakgeld naar eigen inzicht mogen uitgeven, komen ze waarschijnlijk met drie zakken snoep thuis. Tegelijkertijd leren ze dat op ook écht op is. Mag jouw kind zelf bepalen waar hij z’n zakgeld aan uitgeeft? We vroegen het jullie met een stelling op Facebook.
Lees verder onder de advertentie
En de meningen lopen nogal uiteen.
Zakgeld voor je kinderen
Charlotte: “Zeker niet, ze zijn 10 en 12 hier. En als ik ze hun gang laat gaan dan gaat alles op aan playstation dingen. Dingen die je niet eens aan kunt raken… soms mag het wel natuurlijk. Maar nu heeft mijn 10-jarige gespaard voor een nieuwe step en blij dat hij is!”
Annemiek: “Jazeker. Juist op die manier leren ze met geld om te gaan. Mijn zoon is bijna 9 en krijgt 1 euro per week. Hij heeft het 1x uitgegeven aan snoep en drinken en daarna vond ie het jammer dat hij dat gedaan had. Nu spaart hij het en geeft hij het uit aan wat hij leuk en nuttig vindt. Geld wat hij bijvoorbeeld voor zijn verjaardag krijgt, wordt aan iets groters besteed. Vorig jaar kocht hij daar een Switch voor. En dan is hij ook heel trots dat hij dat zelf heeft gekocht.”
Kayleigh: “Als het moment zover is. Jazeker. Maar wil hem daarvoor wel de waarde van geld aanleren. En hem een beetje kunnen begeleiden wat wel slim is om te kopen en wat niet.”
Mandy: “Nee, want dan gaat al het zakgeld op aan snoepjes en onzin prulletjes bij de Intertoys.”
Brenda: “Jazeker, anders zie ik het nut van zakgeld niet… Mijn doel is dat ze de waarde van geld leren en leren sparen ergens voor. Ze zijn er heel snel achter dat je met 1 euro niet ver komt bij de Intertoys.”
Marieke: “Nee, want mijn zoon zou met 50 euro bij Jamin staan, dus ik stuur ‘m zeker bij.”
Nathalie: “Ja! Daar is zakgeld voor bedoeld. Nuttige dingen die ze nodig hebben kopen wij voor onze pubers. Hun zakgeld is voor de extra (leuke) dingen in het leven, en daar mogen ze zelf over beslissen.”
Brenda: “Deels: de helft moet hij sparen (voor later) en de andere helft is vrij te besteden.”
Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.
Een nieuw jaar, een nieuw bedrag voor de kinderbijslag. Dat is fijn om te weten, want elke euro helpt als je kinderen sneller groeien dan je portemonnee kan bijhouden. Dit zijn de bedragen voor 2025.
Oppaskosten besparen door grootouders in te schakelen, dat doen toch zo veel mensen? Klinkt ideaal, vond ook Anne-Marije. Ze had van tevoren niet kunnen bedenken dat het zo’n wig tussen haar en haar schoonouders zou drijven.
Of je kind nu een echte fijnproever of een kieskeurige eter is, het menu van je kleintje kan een enorme zoektocht zijn. Wat eet een dreumes op een dag? En hoeveel eet een peuter nou écht? Wij geven je een realistisch kijkje in de keuken van andere ouders. Deze week het menu van Ties.Vajèn is […]
Het kiezen van een babynaam kan een behoorlijke uitdaging zijn, vooral omdat iedereen er een mening over heeft. Maar wat als die mening van een kenner komt? Op TikTok deelt expert Colleen Slagan wat volgens haar de grootste no go’s zijn.
De geboorte van je kind missen: het klinkt als een nachtmerrie die geen enkele vader ooit wil meemaken. Toch overkwam het deze drie mannen. “We zijn inmiddels zes jaar verder, maar ik ben nog steeds niet vergeven.”
Iedere week delen we op Kek Mama een dilemma van onze lezers. Deze week vraagt Josje (28) zich af of ze de vriendschap met haar beste vriendin moet opgeven.