Kinderen met deze sterrenbeelden kijken het meest uit naar de eerste schooldag

18.08.2024 11:00

De zomervakantie is voorbij, en terwijl de meeste kinderen zich nog vastklampen aan hun vrije dagen (en jij je laatste beetje geduld verliest), zijn er altijd een paar die staan te popelen om weer naar school te gaan.

Als je kind onder een van deze sterrenbeelden valt, dan mag je jezelf gelukkig prijzen—zij zijn er klaar voor! Tijd om de lunchboxen in te pakken en de rugzakken op te hangen, want deze sterrenbeeld-kids kunnen niet wachten om weer in die schoolbanken te zitten.

Maagd

Het is geen verrassing dat Maagd-kinderen helemaal klaar zijn voor de start van het schooljaar. Dit zijn de perfectionisten van de dierenriem, en eerlijk gezegd kijken ze al weken voor het einde van de vakantie naar hun nieuwe schriftjes en potloden. De geur van nieuwe boeken? Ze kunnen er geen genoeg van krijgen. En hoewel ze de vakantiedagen ook zeker waarderen, hunkeren ze naar structuur, schema’s en—je raadt het al—nieuwe kennis. Ze zijn helemaal in hun element als ze weer kunnen plannen en organiseren. Het schooljaar kan niet snel genoeg beginnen!

Lees ook – Kinderen met deze sterrenbeelden doen het goed op school

Steenbok

Als er één sterrenbeeld is dat dol is op school, dan is het wel de Steenbok. Deze kids hebben een verantwoordelijkheidsgevoel dat soms groter is dan dat van jou. Ze kijken niet alleen uit naar het leren zelf, maar ook naar de uitdagingen die het nieuwe schooljaar met zich meebrengt. Huiswerk? Geen probleem. Toetsen? Kom maar op! Voor de Steenbok is school dé plek waar ze kunnen laten zien wat ze in hun mars hebben. Dus terwijl jij nog denkt aan zandkastelen, droomt je Steenbokje al van die strakke cijfers op hun rapport.

Weegschaal

De sociale vlinders van de dierenriem, de Weegschalen, kunnen niet wachten om hun vrienden weer te zien. Voor hen draait school om meer dan alleen leren—het is de ultieme sociale speeltuin. De zomer was leuk, maar een Weegschaal leeft op van de dagelijkse interacties met klasgenoten en leraren. Ze hebben waarschijnlijk al outfits klaar voor de hele eerste week (want ja, stijlvol zijn ze ook) en kunnen niet wachten om weer de show te stelen op het schoolplein. De eerste schooldag is hun moment om te stralen.

Leeuw

Leeuwen houden van aandacht, en laten we eerlijk zijn, de eerste schooldag is een prima gelegenheid om weer eens in het zonnetje te staan. Deze kleine leiders kijken uit naar de nieuwe kansen om te schitteren, of het nu in de klas is of op het sportveld. De vakantie was heerlijk, maar nu is het tijd om weer in de spotlights te staan. Ze hebben waarschijnlijk al een paar keer een ‘test-run’ gedaan met hun nieuwe outfit, en ze staan te popelen om weer die klas in te stappen en iedereen te laten zien wat ze in huis hebben.

Tweelingen

Tweelingen en verveling? Dat is geen match made in heaven. De zomer was leuk en vol avontuur, maar nu willen ze weer intellectueel uitgedaagd worden. Deze nieuwsgierige aagjes kunnen niet wachten om nieuwe dingen te leren en spannende verhalen te horen van hun klasgenoten. Voor Tweelingen is school de plek waar ze hun eindeloze energie kwijt kunnen in allerlei projecten en activiteiten. Ze zijn overal voor in, van nieuwe vriendschappen tot spannende schoolprojecten. De eerste schooldag voelt voor hen als een frisse start—en daar zijn ze dol op!

Waterman

De onafhankelijke en creatieve Waterman is stiekem ook heel blij dat school weer begint. Niet zozeer omdat ze zo graag in de klas zitten, maar omdat ze eindelijk weer kunnen brainstormen, debatteren en hun gekke, innovatieve ideeën kunnen delen. Ze hebben waarschijnlijk de hele zomer nagedacht over nieuwe uitvindingen of projecten en kunnen niet wachten om die te delen met hun leraren en vrienden. Voor Watermannen is de eerste schooldag het startschot voor een jaar vol creativiteit en ontdekkingen. Let maar op, ze zullen je elke dag verrassen met iets nieuws.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.