Kinderen met deze sterrenbeelden hebben een hekel aan huiswerk (en maken het nooit)

30.08.2024 11:00

Ben jij ook zo’n moeder die regelmatig strijdt om je kind zijn huiswerk te laten maken? Het kan best wel eens aan de sterren liggen!

Volgens de sterrenhemel hebben sommige kinderen nu eenmaal een talent voor uitstellen en ontwijken, vooral als het om huiswerk gaat. Dus, heb je thuis een kind met een van deze sterrenbeelden? Bereid je voor op een chaos van smoesjes, excuses en creatieve uitvluchten.

Ram

Rammen zijn geboren leiders met een enorme energie, maar geduld? Dat hebben ze niet. Een Ram heeft het meeste moeite met het stilzitten en het volgen van regels, zoals het maken van huiswerk. Hun dynamische aard maakt dat ze liever in actie blijven dan met hun neus in de boeken. “Huiswerk? Heb ik wel wat beters te doen!”

Lees ook – Dit is het favoriete schoolvak van je kind volgens zijn sterrenbeeld

Tweelingen

Tweelingen zijn nieuwsgierig en altijd bezig met van alles en nog wat, maar concentreren op één ding is niet echt hun sterkste punt. Ze vinden huiswerk vaak saai en kunnen hun aandacht maar moeilijk bij één taak houden. De kans is groot dat je kind met dit sterrenbeeld zijn huiswerk begint, om vervolgens afgeleid te worden door de nieuwste TikTok-video waarin katten piano spelen.

Leeuw

Leeuwen zijn gewend om in de schijnwerpers te staan en hebben een sterke behoefte aan erkenning. Ze vinden het moeilijk om zich te motiveren voor iets wat ze niet als belangrijk of interessant beschouwen. Huiswerk hoort daar vaak bij. Als de glans van het feest of de aandacht van hun vrienden niet in zicht is, hebben ze al snel andere prioriteiten.

Lees ook – Kinderen met deze sterrenbeelden kijken het meest uit naar de eerste schooldag

Boogschutter

Boogschutters zijn avontuurlijk en houden van vrijheid. Huiswerk past daar niet echt in hun schema van spontane avonturen en ontdekkingen. Ze hebben de neiging om het uit te stellen in de hoop dat ze er op het laatste moment wel even doorheen zullen rollen. “Er zijn zoveel andere dingen die ik kan doen. Huiswerk? Dat kan wel even wachten!”

Vissen

Vissen zijn dromerig en hebben vaak hun hoofd in de wolken. Huiswerk maken kan voelen als een vervelende onderbreking van hun fantasieën en dagdromen. Ze vinden het moeilijk om zich te concentreren op de praktische kant van dingen en kunnen met een hoop excuses komen over waarom ze hun huiswerk nog niet hebben gemaakt.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.