Kinderen met deze sterrenbeelden kunnen slecht tegen onrecht

16.08.2024 13:00
pauzehappen leraar school Beeld: Unsplash

Al op jonge leeftijd zijn kinderen heel eerlijk. Naast die eerlijkheid ontwikkelen ze al snel een groot rechtvaardigheidsgevoel waar ze veel mee kunnen.

Helaas komen er nog veel te vaak situaties voor waarin mensen niet eerlijk behandeld worden, niet als het aan kinderen met deze sterrenbeelden ligt, die al op jonge leeftijd een duidelijke mening hebben over wat wel en niet kan. En deze mening steken zij zeker niet onder stoelen of banken. 

Weegschaal

De weegschaal heeft een sterk gevoel voor evenwicht en eerlijkheid. Hij wil graag dat iedereen eerlijk behandeld wordt. Het kan hem dan ook erg dwars zitten als hij iets ziet gebeuren wat oneerlijk is. Als zelfbenoemde vredestichter van de groep, heeft hij goede onderlinge harmonie hoog op zijn prioriteitenlijstje staan en doet hij wat nodig is om ervoor te zorgen dat iedereen eerlijk en rechtvaardig behandeld wordt. 

Boogschutter

Haal geen rare fratsen uit bij een kind met dit sterrenbeeld. De idealistische boogschutter zal zeker niet zijn mond houden als er iets gebeurt wat hij als oneerlijk en onrechtvaardig beschouwd. Moraliteit en ethiek komen dan ook heel natuurlijk voor de boogschutter, die al op jonge leeftijd weet wat er echt toe doet en niet bang is om zichzelf van zijn serieuzere kant te laten zien.

Leeuw

Haal het niet in je hoofd om iemand oneerlijk te behandelen of te pesten in het bijzijn van een leeuw. Als een kind met dit sterrenbeeld iemand als kwetsbaar ziet zal hij extra zijn best doen om diegene te beschermen. Daarnaast kan hij met zijn aangeboren leiderschapskwaliteiten anderen motiveren en overtuigen om ook te streven naar rechtvaardigheid, waardoor de leeuw al op jonge leeftijd veel kan bereiken.

Steenbok

Alles eerlijk en rechtvaardig laten verlopen is voor de steenbok een belangrijke taak. Met een groot verantwoordelijkheidsgevoel dat voortkomt uit principes en discipline kan de steenbok eerlijke keuzes maken. Regels en structuur zijn voor de steenbok ook erg belangrijk. Dit zorgt samen voor een groot rechtvaardigheidsgevoel, waarbij de steenbok zich verantwoordelijk voelt voor de mensen om hem heen.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.