Kinderen met deze sterrenbeelden kunnen het beste sparen

11.08.2024 19:00
kosten van een kind Beeld: Getty Images

Sommige kids hebben een natuurlijke aanleg om hun zakgeld opzij te leggen, terwijl anderen liever meteen naar de snoepwinkel rennen. Laten we eens kijken welke kleine sterren het beste zijn in het vullen van hun spaarpot.

Stier

Stierenkinderen zijn de ware spaarvarkentjes van de dierenriem. Ze zijn geduldig, vastberaden en hebben een aangeboren gevoel voor waarde. Geef je Stiertje een doel – of het nu gaat om die felbegeerde Lego-set of een uitstapje naar de dierentuin – en ze zullen vastberaden sparen totdat ze het bereikt hebben. En het mooiste? Ze genieten van het proces.

Lees ook – Kinderen met deze sterrenbeelden worden later het rijkst

Maagd

Maagdjes zijn georganiseerd, praktisch en hebben een scherp oog voor detail. Dit maakt hen fantastische spaarders. Ze weten precies hoeveel ze hebben gespaard en hoeveel ze nog nodig hebben voor dat droomitem. Je kunt erop rekenen dat je Maagd altijd haar of zijn centjes netjes telt en in het spaarpotje stopt. Misschien krijg je zelfs een begroting onder je neus geschoven.

Steenbok

Steenbokkinderen hebben een serieuze en verantwoordelijke instelling, zelfs als ze nog klein zijn. Ze begrijpen het belang van sparen en zijn bereid om op de lange termijn te denken. Terwijl hun vriendjes hun zakgeld meteen uitgeven aan snoep, blijft je kleine Steenbok trouw sparen voor iets groters en duurzaams. Dat doorzettingsvermogen gaat hen ver brengen.

Lees ook – ‘Ik geef mijn kinderen geld voor huishoudelijke klusjes’

Schorpioen

Schorpioenen zijn misschien niet de eerste waar je aan denkt bij sparen, maar hun intensiteit en focus maken hen verrassend goede spaarders. Wanneer ze eenmaal een doel hebben, zullen ze vastberaden werken om het te bereiken. Ze hebben een passie voor geheimen, dus hun spaarpot kan goed verborgen en bewaakt worden.

Tweelingen

Tweelingen staan bekend om hun nieuwsgierigheid en slimme aanpak. Hoewel ze soms impulsief kunnen zijn, weten ze ook hoe ze slim met hun geld om moeten gaan. Geef je Tweelingenkind een paar trucjes om geld te besparen, zoals koopjes jagen of tweedehands winkelen, en ze zullen met plezier hun zakgeld sparen en strategisch uitgeven.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.