Kinderfeestje na de vakantie? Thema’s voor elk weer en elk kind

31.08.2024 13:00
dure kinderfeestjes Bron: Pexels

De zomervakantie is voorbij, maar dat mag de pret niet drukken. Vooral niet omdat je kleine verjaarde tijdens de vrije dagen en nog een feestje tegoed heeft. Of het nu stormt of straalt: wij delen de leukste feestideeën. 

Binnenactiviteiten

High tea

Een high tea-feestje is de perfecte manier om een speciale gelegenheid te vieren – en ja hoor, ook voor kinderen. Moedig de kinderen aan om in hun mooiste jurken, pakken of hoeden te komen. Een high tea is de ideale gelegenheid om de dag van je kind speciaal te maken.

Lees ook – Zo organiseer jij het kinderfeestje volgens je sterrenbeeld

Tiktok thema

Zet de ringlampen en statieven maar klaar, want het is TikTok tijd. Transformeer je woonkamer tot een creatieve studio waar dans plezier en viral video’s de hoofdrol spelen. Maak een videocorner met ledlampen en leuke fotobootprops. Daag de kids uit te dagen om populaire en leuke challenges te proberen. 

Robotwereld 

Is jouw kind dol op de technologie van nu? Organiseer dan een supertof Robotwereld-feest! Versier met robotposters en metallic kleuren om het thema echt te laten leven. Zet een mini escaperoom op waarin de kinderen een robot uit een gevangenis moeten bevrijden, door middel van leuke uitdagingen. 

Lees ook – Laurie: ‘Kinderfeestjes zijn gebeurtenissen waar je drie dagen van moet bijkomen’

Buitenactiviteiten

Sprookjespicknick

Tover je tuin om in een magisch sprookjesland met dekens, kussens en een tafel vol heerlijke, gezonde snacks. Laat de kinderen zich verkleden als hun favoriete sprookjesfiguren en geniet van een gezellige middag vol fantasie en plezier. Vleugels om en het is tijd om te schitteren.

Lees ook – Unicorns op een kinderfeestje? Dierenbescherming pleit voor verbod

Safariavontuur

Hoe leuk is het om een safari-themafeest te organiseren voor je kind dat van dieren houdt? Orgianseer activiteiten waar de kinderen zich de hele middag mee bezig kunnen houden, zoals dieren en safari hoedjes ontwerpen, leuke dierenspelletjes en jungle smoothies maken.

Tie dye

Laat alle gasten hun eigen kleurrijke t-shirts en ontwerpen maken. Zet ook een knutseltafel klaar, zodat de kinderen hun eigen sieraden kunnen maken met kralen en touwtjes, terwijl de shirts drogen. Zo genieten ze van een kleurrijke en creatieve tijd.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.