Niets zo leuk als een klein rompertje met olifanten of een stoer broekje met auto’s. Maar je kind groeit er zó weer uit. Waar moet je op letten bij het kopen van kinderkleding, en welke kindermaat heb je nodig?
Lees verder onder de advertentie
Hoe zit dat nou precies, met kindermaten? Kek Mama legt het uit.
Kindermaten van baby’s en peuters
Meestal begint je baby na de geboorte bij maat 50. Maar als je kind iets kleiner is dan gemiddeld, dan is er ook premature kleding te koop. Je vindt steeds meer leuke pakjes en rompers in maat 44.
Kort gezegd is dit wat je qua kledingmaten aan kunt houden voor baby’s en peuters:
Lees verder onder de advertentie
Maat 50: 0-1 maand (lichaamslengte 40-50 centimeter)
Maat 56: 1-2 maanden (lichaamslengte 51-56 centimeter)
Maat 62: 2-4 maanden (lichaamslengte 57-62 centimeter)
Maat 68: 4-6 maanden (lichaamslengte 63-68 centimeter)
Maat 74: 6-9 maanden (lichaamslengte 69- 74 centimeter)
Maat 80: 9-12 maanden (lichaamslengte 75-80 centimeter)
Maat 86: 12-18 maanden (lichaamslengte 81-86 centimeter)
De lichaamslengte kun je zelf makkelijk opmeten met een meetlat of meetlint. Je meet dan vanaf de onderkant van de voet tot aan de bovenkant van het hoofd. De leeftijden zijn uiteraard maar een indicatie: het verschilt per kind waar het op welke leeftijd aan toe is. De een groeit nu eenmaal wat sneller dan de ander en de een wordt ook langer dan de ander. Hou je dus niet altijd vast aan een richtlijn en kijk wat je kind nodig heeft. Bij twijfel tussen twee maten is het altijd aan te raden een maat groter te kopen.
Een koosnaam voor je partner, je herkent het vast. Zo’n bijnaam die je alleen tussen jullie tweeën gebruikt en uitspreekt als je denkt dat niemand luistert. Totdat je kind het oppikt en enthousiast deelt met de buitenwereld. Daria (32) maakte het mee. Het schaamrood staat nog steeds op haar kaken.
Hoera! Saskia Weerstand is bevallen van een zoon. Dat maakt de RTL-presentatrice bekend op haar Instagram. “Kleine vriend, we zijn zó blij dat jij er bent.”
We kennen het allemaal: boodschappen doen en telkens weer schrikken bij de kassa. Maar bij Vianna thuis is het elke week een financiële horrorfilm. Haar man en zoon hebben namelijk geen grenzen als het gaat om geld uitgeven aan proteïne snacks.
Een gepensioneerde basisschoolleraar geeft op het TikTok-account van haar dochters (@elenanico22) een belangrijk advies aan ouders. Ze deelt de grootste fout die ze vaders en moeders in de opvoeding heeft zien maken tijdens haar decennialange carrière. En het is simpeler dan je denkt.
Marloes (33) is redacteur bij Kek Mama en woont met vriend, peuter (3) en baby (8 maanden) in Arnhem. Ze schrijft in haar columns over hoe ze het hoofd boven water houdt in haar chaotische gezinsleven en de overgang van één naar twee kinderen. Deze week over: ingesleten rolpatronen