Blogger Melissa Mark piekert er niet over een hoge stem op te zetten als ze tegen haar peuter praat. Laat staan dat ze ‘kinderachtige woordjes’ gebruikt. ‘Ik praat op een volwassen manier tegen hem’, schrijft ze.
‘Kindertaal? Ik heb er een hekel aan’, schrijft Melissa. ‘Zelfs toen onze kinderen baby waren, communiceerden mijn man en ik op een gewone manier.’ De blogger is van mening dat wanneer je eenvoudige woorden gebruikt, ze echt wel in staat zijn om je te begrijpen. ‘Dan kunnen ze wel ‘klein en schattig’ zijn, ze weten heus wel wat je bedoelt als je uitlegt dat je – om maar een zijstraat te noemen – even wat ruimte nodig hebt omdat je gefrustreerd bent.’
Lees verder onder de advertentie
Melissa heeft die afkeer trouwens niet van een vreemde: haar moeder was misschien nog wel erger. ‘Ik mocht haar geen ‘mammie’ noemen. Dat vond ze te zeurderig en kinderlijk klinken. Voor mij was ze altijd ‘mama’.’
‘En weet je wat ik helemáál erg vindt?’, zegt ze aan het eind van haar blog, ‘Als je op een kinderachtige manier tegen je partner praat. Hou woorden als ‘poepie’ of ‘scheetje’ gewoon lekker voor in de slaapkamer. De enige tegen wie ik een babystemmetje opzet, is onze hond. Hij heeft dat nodig, want alleen dan kwispelt zijn staart. Daarbij: hij is al 9, dus hij verdient het.’
Iedere zwangere vrouw droomt van haar perfecte babyshower: een feest vol liefde, verrassingen en alle aandacht voor haar en de baby. Maar wat als je die bijzondere dag ineens moet delen?
Daniel (38) dacht dat hij het allemaal voor elkaar had: een lieve vrouw, een zoontje van vier en pas een tweede kindje erbij. Maar waar het gezin op het eerste gezicht compleet leek, begon het van binnen langzaam uit elkaar te vallen.
Iedereen kent er wel een: een verwend kind. En niemand van ons vindt verwende kinderen leuk, toch? We willen dus ook zeker niet dat ónze kinderen ineens verwend gedrag gaan vertonen.
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.