Kolven op werk? Dit zijn de beste draadloze kolfapparaten

kolven op werk
Redactie Kek Mama
Redactie Kek Mama
Leestijd: 4 minuten

Geef je borstvoeding en ga je binnenkort weer aan het werk? Of vind je het fijn als iemand anders ook eens een voedingsmoment kan overnemen? Dan kan kolven een goede oplossing zijn. Wij zetten de beste draadloze kolven op een rij.

Lees verder onder de advertentie

Waarom kolven?

Je kind ‘de borst’ geven is een mooie manier om je kind te voeden, maar kan ook behoorlijk intensief zijn. Alleen jij als moeder kan je baby aanleggen, dus moet je 24/7 in de buurt zijn. Ga je weer aan het werk? Vind je het prettig om jullie kind als je de deur uit bent via de fles te voeden? Of wil jij ook wel een keer een nachtje doorslapen? Dan is kolven de oplossing. Ook is kolven goed om de melkproductie te stimuleren (hoe vaker je voedt/kolft, hoe meer productie), kan je er een melkvoorraad mee aanleggen én vermindert het gespannen of pijnlijke borsten. Pakt je baby de borst niet goed? Ook dan kan zo’n apparaat een uitkomst zijn.

Lees verder onder de advertentie

Hoe vaak kolven?

Dat hangt helemaal af van hoeveel jouw baby nog bij je drinkt. Je kolft namelijk net zoveel als hoevaak je je kind zou aanleggen. Bij de meeste vrouwen die weer aan het werk gaan, is dit gemiddeld drie keer per dag. Ga je alleen even kort de deur uit, dan kan één keer kolven ook genoeg zijn.

Lees verder onder de advertentie

Lees ook Zo ziet een dag van een kolvende, werkende moeder eruit >

De beste draadloze kolven op een rij

Gelukkig is er heel wat verbeterd op het gebied van kolf-apparaten de laatste jaren en komen er steeds meer draadloze kolven op de markt. Een draadloze kolf is een kolf die je in je bh stopt en zo heb je je handen vrij. Wat een verademing, eindelijk!

Lees verder onder de advertentie

Waar op letten bij kopen van een draadloze kolf?

Wat de beste draadloze kolf is verschilt per persoon. Waar je op kan letten bij het kopen van een draadloze kolf: hoe groot is de opvangbak, hoeveel verschillende maten borstschilden krijg je er bij, wil je een enkele of dubbele draadloze kolf en wat is je budget. Wij zetten de populairst draadloze kolven op een rij.

Lees verder onder de advertentie

Medela draadloze kolf

Deze draadloze Medela kolf weegt slechts 76 gram en heeft slechts drie onderdelen. Ben je op zoek naar een draadloze kolf die je snel in en uit elkaar haalt? Bekijk dan deze draadloze kolf van Medela.

Elvie draadloze kolf

Elvie was het eerste merk dat met een draadloze kolf kwam. De Elvie Stride Double is een dubbele draadloze kolf die volgens Evie met ”ziekenhuiskwaliteit” kolft. Er kan 150 ml per borst gekolfd worden en dat terwijl de kolf superstil is en je hem makkelijk tijdens je werk kan kolven zonder dat iemand het door heeft.

Vulpes draadloze kolf

Met deze dubbele draadloze kolf van Vulpes ben je in een keer helemaal goed voorbereid om te kolven op je werk. Deze elektrische kolf heeft een zacht siliconen borstschild zodat het kolven geen pijn doet. Het op de juiste manier plaatsen van de kolf op je tepel is namelijk best even een klusje. Ook zit er een handige timer op, zodat hij stopt met kolven na bijvoorbeeld 15 minuten. Handig, zo vergeet je niet de kolf op tijd uit te zetten tijdens je werk.

Youha draadloze kolf

Deze Youha draadloze kolf heeft cups waar 240 ml melk in kan. De draadloze kolf geeft je alle ruimte om te werken of voor je baby zorgen. Doordat de opvangbakjes groot zijn is dit een goede kolf voor als je veel productie hebt, maar hij kan hierdoor wel zichtbaar zijn onder je kleding.

Tips als kolven niet lukt

Kolven is niet iets wat je zo één, twee, drie doet. Als het niet lukt, dan kunnen onderstaande tips helpen:

  • Eet en drink genoeg – Borstvoeding geven/kolven kost enorm veel energie en als je niet genoeg eet of drinkt, kan de melkproductie afnemen.
  • Zorg ervoor dat je de juiste borstkolf hebt – Eentje die mooi om je borst past, geen pijn doet en goed vacuüm kan zuigen.
  • Ontspan – Niet altijd even makkelijk, maar het helpt echt. Probeer een rustig plekje op te zoeken, zorg ervoor dat je lekker zit en zet desnoods wat relax muziek op. Stress en spanning kan de melkproductie namelijk ook in de weg staan.
  • Kolf als je volle borsten hebt – Dus niet als je kind net heeft gedronken.
  • Masseer je borsten – Hierdoor worden ze warm en wordt het toeschietreflex opgewekt.
Meer lezen:  dit zijn de kolfervaringen van de Kek Mama redactie
In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.

Meest bekeken