Het is een feest om de baby van je vriendin, zus of buurvrouw in het echt te bewonderen. Maar om het voor haar ook zo fijn mogelijk te maken, is het volgens Diana Spalding van Mother.ly belangrijk om deze regels tijdens de kraamvisite in je achterhoofd te houden.
Lees verder onder de advertentie
1. Bel van tevoren
Het staat niet voor niets op elk geboortekaartje. Als kersverse moeder zit je meestal niet te wachten op een onverwacht bezoek. Bel of app dus even om te vragen of het uitkomt.
2. Voel je niet beledigd als je niet welkom bent
Vraag niet wanneer je langs mag komen, maar óf je langs mag komen. Misschien zijn de ouders daar nog helemaal niet klaar voor. Voel je vooral niet beledigd; het is vaak niet persoonlijk. Laat weten dat je het begrijpt en dat je over een week of twee nog eens contact opneemt.
Lees verder onder de advertentie
3. Het draait niet om jou
Misschien komen er door het zien van de baby weer allemaal herinneringen van je eigen zwangerschap naar boven. Of je krijgt plots de behoefte om over je nieuwe baas te klagen. Allemaal oké, maar liever niet tijdens de kraamvisite. Probeer je te focussen op het geluk van je vriendin, zus of buurvrouw.
Lees verder onder de advertentie
4. Let op je hygiëne
Héél belangrijk voor een bezoek aan een kleintje: was of ontsmet je handen. Ben je verkouden? Stel je bezoek dan even uit.
5. Bied hulp aan
Dring niet aan, maar vraag of je ergens mee kunt helpen. Misschien vinden ze het fijn als de hond even uitlaat, met haar kleuter speelt of de vaatwasser inruimt. Kleine moeite, maar soms een geschenk uit de hemel.
Een lekkere maaltijd of een stuk taart: eten is vaak welkom. Extra fijn als het eten ingevroren kan worden, dat scheelt de moeder weer tijd.
7. Wees voorzichtig met vragen stellen
Het is natuurlijk goedbedoeld, maar vragen kunnen soms ongelukkig overkomen. Vraag niet ‘Kreeg je tijdens de bevalling een ruggenprik?’ maar ‘Wil je het over de bevalling hebben?’ En vraag niet ‘Ben je ook zo verliefd op hem of haar?’ maar ‘Hoe voel je je eigenlijk?’
Lees verder onder de advertentie
8. Maak geen kritische opmerkingen
Opmerkingen over een vieze keuken, lekkende borsten of ongekamd haar is wel het laatste waar een kersverse moeder op zit te wachten. Houd deze liever voor je.
9. Blijf niet te lang
Een baby is heel schattig, dat snappen we. Maar blijf niet uren hangen. Moeder en kind hebben rust nodig en het kan nogal ongemakkelijk zijn om zelf iemand weg te sturen.
Bron: MotherlyIn ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.
Anouk is trotse echtgenote van Erwin en mama van vier meiden: Aurélie (10), Emeline (8), Vieve (6) en Lilou (3). In hun levendige huishouden is het soms één en al chaos, maar liefde, gelach en spontane dansfeestjes voeren steevast de boventoon. Anouk deelt vol enthousiasme haar avonturen in het ouderschap.Kind beschermenSoms voel ik mij echt […]
Doe jij als moeder het meest in huis? Van de kinderen naar school brengen tot de boel netjes houden? En merk je dat je partner niet altijd even enthousiast is om de handen uit de mouwen te steken? Het ligt niet aan hem, het ligt aan de sterren. Mannen met deze sterrenbeelden zijn namelijk luie […]
Dat het ouderschap uitdagend is hoeven we je niet te vertellen. Er is geen handboek en er is geen one size fits all. Logisch dus dat je soms met vragen en dilemma’s zit. Iedere week delen we op Kek Mama een dilemma van onze lezers. Deze week: Nicole (30) vindt het belangrijk om bewust te consumeren, […]
Puberzoons, je kunt er vaak een boek over schrijven. Wat ze hebben uitgehaald hoor je natuurlijk pas achteraf. Of helemaal niet. Of midden in de nacht, zoals Paula. Die stond opeen op de spoedeisende hulp.
Actrice en influencer Gaby Blaaser vertelt in de nieuwste aflevering van 30 Minuten Rauw over het ziekteproces van haar moeder, die in het voorjaar van 2024 overleed aan vulvakanker. Met radio-dj Ruud de Wild praat ze over de stilte en schaamte rondom de ziekte en de noodzaak van zelfonderzoek.
Het wordt al een tijdje geroepen, maar nu lijkt het toch echt te gaan gebeuren: (bijna) gratis kinderopvang voor werkende ouders. Dat maakte het kabinet gisteren bekend.