Met je kind de route checken, gevaarlijke kruispunten en verkeersregels doorlopen: in samenwerking met Interpolis roept Veilig Verkeer Nederland (VVN) ouders op kinderen goed te begeleiden in het verkeer, zodat scholieren na de zomervakantie kunnen wennen aan nieuwe situaties.
Lees verder onder de advertentie
En dat is broodnodig, blijkt uit onderzoek. Rond de start van het nieuwe schooljaar kent het aantal verkeersongevallen namelijk een behoorlijke piek. VVN: ‘In de zomer rijden de helft minder auto’s op de weg. Na de vakantie loopt dit weer op naar 8 miljoen auto’s. Deze ‘nieuwe’ drukte zorgt in september voor een verdubbeling van het aantal verkeersslachtoffers onder twaalfjarige fietsers: kinderen en jongeren zijn sneller afgeleid en schatten risico’s minder goed in.
Lees verder onder de advertentie
In alle veiligheid
Daarom vraagt VVN ouders de auto een paar dagen niet te gebruiken en samen te voet of op de fiets naar school te gaan. Én heeft de organisatie in samenwering met Interpolis WegWijsVR ontwikkeld: een app die kinderen in alle veiligheid, bijvoorbeeld thuis op de bank, leert omgaan met onverwachte situaties. Patty Jansen, onderzoeker bij Interpolis: ‘WegWijsVR bootst de route van huis naar school na. Kinderen moeten in een virtuele omgeving verschillende verkeershandelingen uitvoeren en verbeteren, zoals naar links en rechts kijken voordat ze oversteken, op de verkeerslichten en -borden letten, enzovoorts.’
Lees verder onder de advertentie
Positief effect
Testresultaten laten zien dat WegWijsVR een positief effect heeft op het fietsgedrag van de jeugd: vóór de training voerden kinderen slechts 16 procent van de oefeningen veilig uit, daarna steeg dit aantal naar 49 procent. Downloaden? Dat kan in de App Store (Apple) of Google Play (Android).
Lees verder onder de advertentie
Interpolis wil het aantal verkeersongevallen in Nederland met 25 procent te verlagen. Vanuit die ambitie introduceerde het bedrijf eerder de AutoModus app, #IkrijvoorNL en ontwikkelt het nu WegWijsVR: een innovatief verkeerseducatiemiddel dat voor zowel ouders als basisscholen te gebruiken is.
Als moeder zou je je soms het liefst willen opsplitsen om je kind niet achter te hoeven laten, ook al weet je dat ie in goede handen is. Vooral bij oma. Althans, dat hoop je dan altijd maar. Toen Vanessa (35) thuis kwam, was de oppas van haar driejarige zoontje nergens te bekennen..
Eva kreeg toen ze zwanger was hyperemesis gravidarum: extreme misselijkheid en overgeven tijdens de zwangerschap. Alsof dit nog niet erg genoeg was, geloofde haar leidinggevende niet dat ze echt zo erg en zo vaak ziek was en werd ze uiteindelijk ontslagen. Pure zwangerschapsdiscriminatie.
Serena Verbon (Beautylab) heeft op haar achtendertigste haar hypotheek – als single mom! – afgelost. Hoe heeft ze dit gedaan en is dat voor anderen ook verstandig om te doen?
Een kraamcadeau is een goedbedoelde verrassing voor de kersverse ouders en de pasgeboren spruit, maar soms krijg je iets waar je totaal niet op voorbereid bent. Hannelore (37) wist niet goed hoe ze moest reageren op het kraamcadeau van haar tante.
Iedere ouder wil de eerste verjaardag van hun kind speciaal maken. Maar wat begon als een bescheiden feestje met familie en vrienden, eindigde voor Alaya in een groots evenement met een gastenlijst van honderd man, een ballonnenboog en een rekening waar ze liever niet te lang naar kijkt.