Ouders van kinderen in het basisonderwijs zijn steeds moeilijker te porren voor het begeleiden van schoolreisjes of andere (school)activiteiten. Hierdoor kunnen projecten en uitjes geregeld niet doorgaan, blijkt uit onderzoek van DUO Onderwijsonderzoek & Advies en onderwijsvakblad Didactief.
Lees verder onder de advertentie
Twee derde van de vijfhonderd ondervraagde docenten (66 procent) zegt dat het de afgelopen vijf jaar lastiger is geworden om ouders te vinden die willen helpen en 54 procent moet de boel hierdoor cancelen.
Ook blijken ouders minder gemotiveerd om deel te nemen aan de Ouder- en Medezeggenschapsraad van de school: 28 procent geeft aan dat het op hun school ‘moeilijk’ tot ‘zeer moeilijk’ is om ouders te vinden voor de Ouderraad. En dat terwijl vaders en moeders zich wél steeds meer bemoeien met het onderwijs dat hun kind krijgt. Bijna de helft van de leerkrachten merkt dat er vaker tussentijdse gesprekken worden aangevraagd en kritischere vragen worden gesteld: “Ouders stellen zich steeds meer op als een ‘consument’ die recht heeft op bepaalde prestaties die de school levert,.”
Iedere zwangere vrouw droomt van haar perfecte babyshower: een feest vol liefde, verrassingen en alle aandacht voor haar en de baby. Maar wat als je die bijzondere dag ineens moet delen?
Daniel (38) dacht dat hij het allemaal voor elkaar had: een lieve vrouw, een zoontje van vier en pas een tweede kindje erbij. Maar waar het gezin op het eerste gezicht compleet leek, begon het van binnen langzaam uit elkaar te vallen.
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.