Ouders van kinderen in het basisonderwijs zijn steeds moeilijker te porren voor het begeleiden van schoolreisjes of andere (school)activiteiten. Hierdoor kunnen projecten en uitjes geregeld niet doorgaan, blijkt uit onderzoek van DUO Onderwijsonderzoek & Advies en onderwijsvakblad Didactief.
Lees verder onder de advertentie
Twee derde van de vijfhonderd ondervraagde docenten (66 procent) zegt dat het de afgelopen vijf jaar lastiger is geworden om ouders te vinden die willen helpen en 54 procent moet de boel hierdoor cancelen.
Ook blijken ouders minder gemotiveerd om deel te nemen aan de Ouder- en Medezeggenschapsraad van de school: 28 procent geeft aan dat het op hun school ‘moeilijk’ tot ‘zeer moeilijk’ is om ouders te vinden voor de Ouderraad. En dat terwijl vaders en moeders zich wél steeds meer bemoeien met het onderwijs dat hun kind krijgt. Bijna de helft van de leerkrachten merkt dat er vaker tussentijdse gesprekken worden aangevraagd en kritischere vragen worden gesteld: “Ouders stellen zich steeds meer op als een ‘consument’ die recht heeft op bepaalde prestaties die de school levert,.”
Niets is zo ongemakkelijk als onbedoeld een gesprek horen dat niet voor jouw oren bedoeld is. Het overkwam Ava, die per ongeluk een telefoongesprek van haar schoonmoeder meeluisterde.
Kinderfeestjes zijn vaak een bron van plezier, maar soms nemen die verrassingen wel heel bizarre vormen aan. Je stuurt je kind vrolijk naar een feestje, en wat krijg je terug? Een huisdier. Het overkwam Saïda.
Een gepensioneerde basisschoolleraar geeft op het TikTok-account van haar dochters (@elenanico22) een belangrijk advies aan ouders. Ze deelt de grootste fout die ze vaders en moeders in de opvoeding heeft zien maken tijdens haar decennialange carrière. En het is simpeler dan je denkt.
Niet iedereen heeft het geluk dat bij die man waar je op bent gevallen ook een leuke familie hoort. Veronique kan hierover meepraten. Zij en haar schoonzus liggen geregeld in de clinch en deze keer om een rekening van de stomerij.
We willen allemaal het allerbeste voor onze kleintjes. Maar als het om babyvoeding gaat, is de keuze soms overweldigend. Zelf maken of toch een van de ontelbare verschillende potjes? En hoe gezond zijn die kant-en-klare hapjes eigenlijk? In een nieuwe aflevering van Keuringsdienst van Waarde doken de makers in de wereld van babyvoeding en de […]