Na de zomervakantie hebben leraren vaak wekenlang nodig om hun leerlingen weer op het juiste niveau te krijgen. Daarom adviseren ze ouders om, ook in de vakantie, samen te blijven oefenen met lezen, rekenen en schrijven.
Lees verder onder de advertentie
“Zeker 70 procent van de leerlingen in de klas heeft na de zomer behoorlijk wat herhaling nodig”, vertelt Annette Heermans, juf van groep 4, aan het AD.
Lees verder onder de advertentie
Complete lessen vergeten
Ze kennen de tafels niet meer, lezen langzamer of zijn complete lessen van vóór de vakantie vergeten. Ook schooldirecteuren vinden dit een probleem. Voorzitter Petra van Haren van de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS): “Scholen zien die zes weken vrij als een onderbreking in de continuïteit van het leren. Dan vragen ze ouders om zelf met de kinderen te werken.”
Ouders reageren verdeeld. Zo noemt een moeder het op LINDAnieuws.nl ‘flauwekul’. “Lekker de vakantietijd met je kinderen optimaal besteden. Weg met de telefoons en iPads en samen dingen DOEN. Daar leren kinderen pas van.” Een andere moeder snapt het probleem wel. “Maar oefenen kan ook spelenderwijs, toch? Papa of mama helpen met boodschappen doen en fruit wegen, je ijsje afrekenen op vakantie, een keer de tafels oefenen onderweg in de auto, een spelletje met sommen tijdens de afwas op de camping of een verhaaltje (voor)lezen voordat je naar bed gaat: neem dat stampen niet zo letterlijk.”
Iedere zwangere vrouw droomt van haar perfecte babyshower: een feest vol liefde, verrassingen en alle aandacht voor haar en de baby. Maar wat als je die bijzondere dag ineens moet delen?
Daniel (38) dacht dat hij het allemaal voor elkaar had: een lieve vrouw, een zoontje van vier en pas een tweede kindje erbij. Maar waar het gezin op het eerste gezicht compleet leek, begon het van binnen langzaam uit elkaar te vallen.
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.