Lekker makkelijk, je virtuele winkelmandje vol gooien met speelgoed. Vooral het zinnetje ‘de volgende dag geleverd’ klinkt aanlokkelijk als je haast hebt. Toch is het shoppen voor je koter bij (buitenlandse)webshops niet altijd veilig, zegt Mieke Cotterink – onderzoeker kinderveiligheid bij Veiligheid NL.
Lees verder onder de advertentie
Speelgoed van webshops kan namelijk onveilig zijn. Denk aan scherpe punten, kleine onderdelen of licht ontvlambaar speelgoed. Kinderen vormen een kwetsbare groep en juist je kleintjes wil je juist niet blootstellen aan onnodige risico’s.
Niet te controleren
Speelgoed moet in Nederland aan strenge veiligheidseisen voldoen. Het probleem bij online aankopen is dat het niet te controleren is of je synthetische Peppa-knuffel van overzees in de praktijk ook aan die eisen voldoet. Het pakketje wordt direct en zonder enige controle bij jou, de consument, geleverd. Het is daarom veiliger speelgoed te kopen in een fysieke winkel, dat je kan controleren op een CE-markering. Daarmee geeft de fabrikant aan dat het speelgoed voldoet aan de veiligheidseisen. Let wel op, want de fabrikant mag de CE-markering zelf toekennen.
Lees verder onder de advertentie
Let goed op
Shop daarom altijd bewust, bij voorkeur in een fysieke winkel. Zo kun je het speelgoed voelen, ruiken en bekijken. Check dan altijd of het speelgoed een CE-markering heeft. Een andere belangrijke check is de prijs. Is die te mooi om waar te zijn, dan is dat vaak ook zo.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.