Lekker makkelijk, je virtuele winkelmandje vol gooien met speelgoed. Vooral het zinnetje ‘de volgende dag geleverd’ klinkt aanlokkelijk als je haast hebt. Toch is het shoppen voor je koter bij (buitenlandse)webshops niet altijd veilig, zegt Mieke Cotterink – onderzoeker kinderveiligheid bij Veiligheid NL.
Lees verder onder de advertentie
Speelgoed van webshops kan namelijk onveilig zijn. Denk aan scherpe punten, kleine onderdelen of licht ontvlambaar speelgoed. Kinderen vormen een kwetsbare groep en juist je kleintjes wil je juist niet blootstellen aan onnodige risico’s.
Niet te controleren
Speelgoed moet in Nederland aan strenge veiligheidseisen voldoen. Het probleem bij online aankopen is dat het niet te controleren is of je synthetische Peppa-knuffel van overzees in de praktijk ook aan die eisen voldoet. Het pakketje wordt direct en zonder enige controle bij jou, de consument, geleverd. Het is daarom veiliger speelgoed te kopen in een fysieke winkel, dat je kan controleren op een CE-markering. Daarmee geeft de fabrikant aan dat het speelgoed voldoet aan de veiligheidseisen. Let wel op, want de fabrikant mag de CE-markering zelf toekennen.
Lees verder onder de advertentie
Let goed op
Shop daarom altijd bewust, bij voorkeur in een fysieke winkel. Zo kun je het speelgoed voelen, ruiken en bekijken. Check dan altijd of het speelgoed een CE-markering heeft. Een andere belangrijke check is de prijs. Is die te mooi om waar te zijn, dan is dat vaak ook zo.
Genoeg vrouwen doen het weleens: stiekem in zijn telefoon kijken. Niet omdat ze op zoek zijn naar ellende, maar omdat er iets wringt. Een gevoel. Iets wat niet helemaal klopt. Het overkwam Iris. En voor ze het wist, zat ze in zijn telefoon, op zoek naar antwoorden waar ze helemaal niet voor was.
Een fijne oppas vinden is een zegen. Want als ouder is het een klein wonder als je iemand vindt die je leuk vindt, betrouwbaar is én altijd beschikbaar. Maar soms bezorgt zo’n zegen je ook bijna een hartaanval. Als je een Tikkie van 800 euro krijgt bijvoorbeeld.
Kijk, we maken allemaal weleens fouten als ouder. Het hoort erbij. Maar sommige gewoontes kunnen — als je ze keer op keer herhaalt — je kind echt schade toebrengen. Emotioneel. Mentaal. En op de lange termijn.
Je kind hoeft echt niet op zijn of haar vierde een businessplan te schrijven of knuffels te coachen met post-its op hun voorhoofd om later succesvol te worden.
Influencer Vera Camilla deelt verdrietig nieuws: ze had een chemische zwangerschap. De positieve test was zo gewenst, nadat zij en partner Jeff in november een miskraam meemaakten.
Marloes (33) is redacteur bij Kek Mama en woont met vriend, peuter (4) en baby (11 maanden) in Arnhem. Ze schrijft in haar columns over hoe ze het hoofd boven water houdt in haar chaotische gezinsleven en de overgang van één naar twee kinderen. Deze week over de eerste schooldag