Is je kind buiten wel uitgespeeld met z’n voetbal of springtouw? Speel dan samen met hem één van deze rekenspelletjes in de tuin: leuk én leerzaam.
Lees verder onder de advertentie
Getallenlijn
Des te meer tegels je in de tuin hebt, des te beter dit rekenspelletje werkt. Pak een doos stoepkrijt erbij en laat je kind een zo lang mogelijke lijn tekenen. Daarna schrijft hij steeds op dezelfde afstand van elkaar een reeks tientallen: tien, twintig, dertig… met daartussen streepjes voor de eenheden – tot het einde van de lijn.
Lees verder onder de advertentie
Klaar? Gooi dan samen met je kind om en om met een dobbelsteen: je springt op de getallenlijn naar het getal dat je gooit. Bij elke nieuwe gooi moet je kind rekenen waar hij naar toe moet springen. Wie is het eerste aan het einde van de lijn en heeft gewonnen?
Hinkelen
Met stoepkrijt kun je natuurlijk ook heel gemakkelijk een piramide tekenen waar je kind op moet gaan hinkelen. Gemakkelijk van één naar tien, of gebruik bijvoorbeeld één van de tafels om het moeilijker te maken.
Lees verder onder de advertentie
Balsommen
Zijn er meerdere kinderen? Zet die dan in een kring in de tuin en roep jezelf uit als spelleider. Je noemt een som en gooit de bal naar één van de kinderen, die het antwoord moet geven en de bal weer naar jou terug moet gooien. Op die manier leren ze bijvoorbeeld hoofdrekenen of tafels te oefenen.
Lees verder onder de advertentie
Klokkijken
Wil je je kind stimuleren om te leren klokkijken? Teken dan een paar grote cirkels op je tuintegels en schrijf er de cijfers één tot en met twaalf. Noem een tijd en laat je kind per klok de juiste tijd aangeven door zelf als wijzers op de grond te gaan liggen. Met stoepkrijt tekenen kan natuurlijk ook.
Lees verder onder de advertentie
Meten
Is je kind al wat ouder, dan kan hij met een meetlint aan de slag: hoe lang is de afstand tussen de achterdeur en het tuinhek? En hoeveel meter gras hebben jullie in de tuin liggen?
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.
Of je kind nu een echte fijnproever of een kieskeurige eter is, het menu van je kleintje kan een enorme zoektocht zijn. Wat eet een dreumes op een dag? En hoeveel eet een peuter nou écht? Wij geven je een realistisch kijkje in de keuken van andere ouders. Deze week het menu van dreumes Wies.