Van jeu de oeuf tot eitje leggen: dit zijn de leukste spelletjes met paaseieren op een rij (voor als ze nog niet allemaal opgesnoept zijn, dan).
Lees verder onder de advertentie
Eitje leggen
Precies: het ouderwetse spelletje met een zakdoek, maar dan met paaseitjes. Zet een aantal kinderen in een kring en laat ze met de ogen dicht het bekende liedje (maar nu met ‘eitje’) zingen. Eén van de kinderen loopt om de anderen heen met een ei in de hand. Vlak voor het einde van het liedje legt hij het ei achter één van de kringspelers. Daarna opent iedereen z’n ogen: wie heeft het eitje achter zich liggen en moet de ander tikken?
Lees verder onder de advertentie
Eierkegelen
Dit spel werkt het best met hardgekookte eieren. Laat je kind een stuk of zeven eieren beschilderen in verschillende kleuren. Zodra ze droog zijn, zet je ze op een zachte bodem, bijvoorbeeld in het gras of op een hoopje zand. Een gekookt, onbeschilderd ei dient als bal: hoeveel ‘eier-kegels’ kun je omgooien?
Dit oud-Hollandse spelletje kent iedereen. Om ‘m in paassfeer te maken, knip je niet een ezel uit een stuk karton, maar een groot paasei. De eerste speler moet geblinddoekt een prikvoorwerp met daaraan een touwtje op de juiste plek op het ei prikken. Wie hier het beste in slaagt, wordt gekroond tot Koning Ei.
Lees verder onder de advertentie
Jeu de oeuf
Net als op de camping: in plaats van jeu de boules gebruik je paaseieren. Kies voor verschillende kleuren of laat de kinderen eerst zelf echte eieren beschilderen. Een onbeschilderd ei leg je in de tuin neer, waarna ieder kind z’n eigen ei zo dichtbij mogelijk moet proberen te rollen.
Lees verder onder de advertentie
Eiermemory
Heb je plastic eieren in huis die open kunnen, vul dan steeds twee stuks met dezelfde inhoud – denk aan kleine dingen als rijst, paperclips, enzovoorts. Rangschik alle eieren daarna in rijen naast elkaar en laat je kinderen om de beurt twee eieren uitkiezen en rammelen: zo wordt hun geheugen én gehoor op de proef gesteld.
Bron: Koffietijd & Van Harte
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.