Luieremmer kopen: waar moet je op letten?

luieremmer kopen
Redactie Kek Mama
Redactie Kek Mama
Leestijd: 3 minuten

Vieze luiers kun je rechtstreeks in de kliko gooien, maar dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Een luieremmer naast de verschoningstafel kan dan de oplossing zijn. Dankzij de hermetische afsluiting en het vaak antibacteriële systeem houden luieremmers vieze geurtjes tegen en krijgen microben en bacteriën geen kans om te verspreiden.

Lees verder onder de advertentie

Een luieremmer is, zoals de naam vast al doet vermoeden, een afvalbakje bedoeld voor luiers. De speciale sluiting zorgt ervoor dat de luiergeur niet kan ontsnappen. Je kunt vieze luiers ook dichtvrouwen na het verschonen en het direct in de kliko gooien, maar voor wie op een bovenverdieping woont kan dat niet altijd handig zijn. Of misschien vind je het onhandig om met iedere luier naar de kliko te rennen – en dan zeker ’s nachts.

Lees verder onder de advertentie

 

Verschillende soorten luieremmers

Er bestaan verschillende luieremmers. Zo zijn er:

  1. Luieremmer met een normale deksel. Voordeel: relatief goedkoop in aanschaf. Nadeel: bij het openen kunnen geurtjes vrijkomen.
  2. Luieremmer met een pedaal en dubbel afsluitbare deksel. Voordeel: door het pedaal is de emmer te openen als je je handen vol hebt en dankzij de dubbele klep ontsnappen vervelende luchtjes minder snel. Nadeel: noodzakelijk om steeds na een paar dagen de sterk geurende vuilniszak te vervangen.
  3. Luieremmer met een cassette. Voordeel: het draaien van de cassette zorgt ervoor dat iedere luier apart verpakt wordt in plastic. Nadeel: niet zo milieubewust en noodzakelijk om steeds navulcassettes te kopen.
  4. Luieremmer met een draai- of schuifklep. Voordeel: geen geurtjes tijdens het vervangen dankzij de tussenruimte. Nadeel: het systeem met schuiven of draaien kan onhandig zijn.

Keuze voor wasbare luiers

Maak je gebruik van wasbare luiers? Dan kun je voor bijna iedere luieremmer gaan zolang er maar een normale vuilniszak in kan. De vuilniszak vervang je dan voor een wasbare zak. Wanneer deze vol is, stop je de zak met hele inhoud in de wasmachine. De wasmachine zal vaker draaien, maar de kliko raakt een stuk minder snel vol én je hoeft de luier niet stuk voor stuk te wassen.

Lees verder onder de advertentie

 

Lees ook
Luieremmers om de vieze luiers in deponeren >

 

Waar moet je op letten?

Heb je een idee gekregen welk soort luieremmer het best voor jou past? Dan zijn er een paar dingen waar je rekening mee kunt houden om het specifieke model te bepalen:

  • Formaat. Een grotere luieremmer hoef je minder snel te vervangen maar de vervelende geur kan wel sterker worden. De hoogte bepaalt hoe ver je moet bukken om de luiers weg te gooien – tenzij je voor een pedaalemmer kiest.
  • Materiaal. Luieremmers zijn vaak te koop in ofwel metaal, ofwel kunststof. Kunststof is vaak goedkoper, maar de geur kan in het plastic blijven hangen. Metaal is vaak duurder, maak vaak langer geurloos.
  • Vooruitzicht. Is je kind uit de luiers, dan kun je sommige emmers nog gebruiken als gewone afvalemmer.
  • Vuilniszak. In een luieremmer met cassette kan geen gewone vuilniszak. Je zal navullingen moeten kopen die op jouw cassette passen, wat best duur kan uitvallen.
  • Kinderslot. Een kinderslot kan de emmer duurder maken, maar zorgt er wel voor dat je kind niet bij de luiers kan.

 

Meer Kek Mama? Neem nu een abonnement en profiteer van leuke aanbiedingen!

 

Meest bekeken