De Canadese Bunmi Laditan moet niets hebben van alle schoolopdrachten die haar dochter Maya (10) mee naar huis krijgt: zij wil niet dat ze nog huiswerk maakt en stuurt een mail naar de leraren.
Lees verder onder de advertentie
“Ze zit elke dag tussen kwart over acht en vier uur op school. Waarom moet ze dan in hemelsnaam nog twee tot drie uur huiswerk doen? Is familie en het ‘kind zijn’ niet belangrijk?”, schrijft ze in een post op Facebook.
Lees verder onder de advertentie
‘Pijn op de borst’
Bunmi maakt zich zorgen om haar dochter: “Het afgelopen jaar heb ik haar steeds gestresster zien worden als het om school gaat”, legt ze uit. “En met stress bedoel ik pijn op de borst, vroeg wakker worden en een algemene angst voor school.” Met het ‘verbieden’ van huiswerk wil ze voorkomen dat Maya in een depressie raakt. “Of moet ze een tienjarige workaholic worden?”
Wel wil de moeder benadrukken dat ze het belangrijk vindt dat haar dochter naar de lessen blijft gaan: “Ik geloof in onderwijs, maar ik geloof niet in een kinderleven dat wordt beheerst door leren en werken. Dat maakt je geen beter mens. Familie, vrienden, en goede dingen doen wel.”
Lees verder onder de advertentie
Of de school al heeft gereageerd op de mail, is niet bekend. Maar Bunmi krijgt wel veel bijval voor haar betoog op Facebook.
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.