Het komt regelmatig voor dat baby’s die ter wereld komen middels een keizersnede, een snijwond oplopen. Omdat deze complicatie nooit landelijk werd geregistreerd, weet niemand om hoeveel gevallen het precies gaat. Maar daar komt nu verandering in.
Lees verder onder de advertentie
De Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG) stelt een onderzoek in, meldt het AD.
Lees verder onder de advertentie
Schadevergoeding
Eerder schreef de krant al over een Brabants jongetje dat werd geboren in het Eindhovense Catharina Ziekenhuis: hij krijgt zeker 3500 schadevergoeding nadat hij bij zijn geboorte in 2018 een snijwond van vier centimeter op zijn wang opliep. Dit zorgde voor een storm aan reacties op social media, want hij bleek lang niet de enige te zijn met een litteken na een keizersnede.
“Het komt niet heel vaak voor, maar de messen zijn vlijmscherp en in bepaalde situaties is de kans dat je het kind raakt wat groter. Bijvoorbeeld als er geen vruchtwater meer is of als de baarmoederwand heel dun of juist heel dik is”, zegt NVOG-voorzitter Jan van Lith tegen het AD. “We gaan nader onderzoeken hoe vaak het voorkomt in Nederland, of en welke verbetermaatregelen mogelijk zijn.”
Daniel (38) dacht dat hij het allemaal voor elkaar had: een lieve vrouw, een zoontje van vier en pas een tweede kindje erbij. Maar waar het gezin op het eerste gezicht compleet leek, begon het van binnen langzaam uit elkaar te vallen.
Iedereen kent er wel een: een verwend kind. En niemand van ons vindt verwende kinderen leuk, toch? We willen dus ook zeker niet dat ónze kinderen ineens verwend gedrag gaan vertonen.
Iedere zwangere vrouw droomt van haar perfecte babyshower: een feest vol liefde, verrassingen en alle aandacht voor haar en de baby. Maar wat als je die bijzondere dag ineens moet delen?
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.
Groep 8 kamp. Voor veel kinderen het hoogtepunt van hun basisschooltijd, maar voor Mariska en haar dochter was het iets waar ze enorm tegenop zagen. Haar dochter mocht namelijk geen contact hebben met het thuisfront.