Wie denkt dat de kinderen van Microsoft-oprichter Bill Gates en zijn vrouw Melinda al op jonge leeftijd technisch spul in hun handen gedrukt kregen, heeft het mis: voor hun veertiende kregen zij geen smartphone.
Lees verder onder de advertentie
En achteraf gezien vond Melinda ook dat nog te vroeg.
Snelle verandering
“Ik had liever nog een paar jaar gewacht”, zegt ze in een interview met The Washington Post. “Begrijp me niet verkeerd, ik ben blij dat smartphones, computers en internet bestaan, maar ik had geen idee wat voor invloed dit alles op mijn kinderen zou hebben.” Vooral de snelle verandering van het internet verbaast haar. “Mijn jongste dochter (14) brengt de meeste tijd door tussen Instagramfilters en Snapchatplaatjes: apps die nog niet eens bestonden toen mijn oudste dochter (21) tiener was.”
Ondanks dat de vrouw van de Microsoft-baas blij is met de mogelijkheden van internet, adviseert ze ouders alert te blijven op de gevaren. “Doordat mensen zich op social media sneller uiten en moeilijker kunnen beheersen, kan dit hun ontwikkeling in de weg staan. Het is in deze tijd belangrijker dan ooit dat we onze kinderen empathie bijbrengen.” En daarom heeft ze nog een paar tips voor andere ouders: “Wees op de hoogte van de gevaren van social media, confronteer je kinderen er ook mee én zorg ervoor dat er geen mobiele telefoon aan tafel wordt gebruikt: dit biedt ruimte voor een gesprek.”
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.