Fleur zingt liedjes met haar overleden grootvader en Stan schaakt met zijn overleden opa zonder dat hij het spel ooit geleerd heeft. Niet alles wat kinderen zeggen kun je afdoen als ‘een levendige fantasie’.
Lees verder onder de advertentie
Sandra (41), moeder van Fleur (7) en Roos (3):
“Zelf had ik helemaal niets met het spirituele. Totdat mijn dochter Fleur van destijds vier jaar het steeds had over opa Beer. Ze vertelde dat hij bij haar op haar bedrand kwam zitten en liedjes met haar zong. Ik kreeg acuut koude rillingen.
Mijn vader (Berend) overleed toen ik vijftien was en was dirigent in een koor. Ook met mij zong hij veel. Volgens Fleur was hij blij en vrolijk. Jammer genoeg is hij een paar keer geweest en daarna nooit meer. Af en toe vraag ik nog naar opa Beer, maar Fleur kan zich niets meer herinneren. Zo jammer. Toch voelt het voor mij als een teken van mijn vader.”
“Mijn schoonvader overleed toen Wout één was en Stan nog net niet geboren. Maar een tijdje geleden werd ik midden in de nacht wakker van geluid. Zat Stan rechtop in zijn bed. Hij had het schaakbord uit de kast gehaald en vertelde dat hij met opa in de hemel aan het schaken was.
Ik maakte snel mijn man wakker; dit moest hij zien. Stan benoemde de stukken en wist zelfs hoe hij enkele zetten moest uitvoeren. Wij stonden versteld; we hadden nog nooit met hem geschaakt. Wat het extra bijzonder maakte, was dat schaken de favoriete hobby van mijn schoonvader was.”
Dit artikel staat in Kek Mama 01-2022.Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.