Mijn elfjarige dochter valt een beetje buiten de groep meisjes uit haar klas. Zij zijn de hele dag bezig met hun uiterlijk en selfies, terwijl mijn dochter nooit in een spiegel kijkt. Ze is niet geïnteresseerd in kleding. Ze leest liever en zit niet eens op Instagram of Snapchat.
Lees verder onder de advertentie
ELS & DO: Wij kunnen onze ogen niet geloven. Uw dochter is een bloem in de woestijn, een Rembrandt tussen amateurschilders, een goudvis tussen kikkervisjes.
Waar vind je in deze narcistische maatschappij nog een meisje dat boeken interessanter vindt dan haar uiterlijk? Een meisje dat niet de hele dag selfes maakt met haar mobiele telefoon? In een behaagzieke pose met duckface-mondje? Selfies die vervolgens worden gedeeld met vriendinnen? In een soort wedstrijd wie de mooiste is? Met de jongens als lachende derden, die ranglijsten maken van de winnaressen? Die later als ze gaan studeren de meisjes spleten noemen? Terwijl meisjes die op hun avances ingaan worden veroordeeld als sletten?
Lees verder onder de advertentie
De hele dag selfies maken
De tantes schuimbekken. Wij zijn namelijk feministen, en in die hoedanigheid wordt er tegenwoordig massaal gedanst op onze harten. Mede door de komst van de mobiele telefoon, waardoor meisjes de hele dag bezig zijn met selfies maken (terwijl de jongetjes lekker aan het spelen zijn). En door internet, waardoor meisjes voortdurend kunnen bijhouden welke outfit de Kardashianzusjes vandaag dragen en welke idiote pose en verhullend filtertje ze daarbij hebben bedacht. De boodschap die deze Amerikaanse idolen uitdragen is simpel: lees nooit een boek maar maak de hele dag selfies, dan word je rijk en beroemd en word je benijd door alle andere vrouwen.
We lijken wel terug in de jaren vijftig; de tijd dat meisjes werd geleerd hoe ze een aantrekkelijke, elegante echtgenote konden worden. Alsof de Dolle Mina’s nooit hebben bestaan. Wij vinden dat meisjes niet op de wereld zijn om sexy met hun kont te zwaaien, maar om leuke, slimme vrouwen te worden. Doe uw dochter op een leesclub voor kinderen, daar vindt ze gelijkgestemden. En wees waanzinnig trots op haar.
Lees verder onder de advertentie
De opvoedtantes Els en Do beantwoorden opvoedvragen met een knipoog en stellen zichzelf voor: “Wij zijn geboren voordat de pil was uitgevonden, kwamen ter wereld zonder dat onze ouders daarom hadden gevraagd en werden te hooi en te gras opgevoed. Zelf kregen wij heel bewust kinderen en daarom voelen we tot op de dag van vandaag (ze zijn inmiddels 34, 22 en 20) de plicht hen permanent gelukkig te maken. We kennen dus twee opvoedingsstijlen van nabij, en blijven onverminderd op zoek naar de gulden middenweg.”
Danique Bossers (32) is CEO van mode-imperium Most Wanted en maakt de podcast Unfinished Business met verloofde Pieter Musters. Ook is Danique open over de ziekte endometriose, waar ze aan lijdt en aan geopereerd is. Ze maakte een podcastaflevering met specialist Maddy Smeets over deze slopende ziekte.
Anne-Marie en haar vriendin Laura verwachten in april hun eerste kindje en zoals veel aanstaande ouders, wilden ze graag een 3D-echo laten maken. In de ochtendshow met Mattie en Marieke deelde de zwangere nieuwslezeres haar eerste (en waarschijnlijk laatste) ervaring met de welbekende 3D-echo.
Elke moeder kent zo’n strijd. Zo’n totaal onnodige, maar toch eindeloos durende strijd met een peuter. En als je dan ook nog eens commentaar krijgt van een onbekende op straat doet dat je spreekwoordelijke emmer helemaal overlopen. Jade (30) vertelt er meer over.
Er zijn van die vrouwen die meteen wisten: “Een dochter, dat past perfect bij mij!” Niet zo gek, want ze hadden al een zwak voor roze glitterjurkjes, vlechtkunst op topniveau en high tea’s met mini-sandwiches.
Waterparels, ook wel bekend als Orbeez of water beads, zijn kleine, kleurrijke balletjes die water absorberen en in omvang toenemen. Hoewel ze populair zijn als sensorisch speelgoed, kunnen ze ook gevaarlijk zijn.