Drie maanden geleden kwam er een nieuw meisje in de klas van mijn dochter. Melissa komt uit Engeland en al snel waren de meisjes dikke vrienden. En het gekke is: ineens spreekt mijn dochter vloeiend Engels. Hoe kan dit?
Lees verder onder de advertentie
ELS & DO: Hebt u uw dochter laten testen op hoogbegaafdheid? Kijkt ze ook veel Engelstalige films en speelt ze Engelstalige games? Een combinatie van deze factoren kan in zeldzame gevallen dit effect opleveren. Kinderen als uw dochter noem je autodidacten – ze leren zichzelf een taal. Neem Arie (7), de zoon van Do’s nichtje Jolijn.
Arie was zes toen hij op een dag tegen zijn moeder zei: “I had a great day today. The teacher was very nice. She made me laugh.” Jolijn dacht: heb ik wel het goeie jongetje meegenomen uit school? De volgende dag zei Arie: “Did you know there are two no’s? One is no, that means ‘nee’. The other is k-n-o-w en dat betekent ‘weet.’” Toen het gezin de zwart-witte puppy ging bekijken die later bij hen zou komen wonen, zei Arie tegen de fokker: “Wow, he looks like a cow. Can we rename him?” Afgelopen schooljaar is er een Deens expatjongetje in de buurt komen wonen. Sindsdien leert Arie zichzelf Deens. Zijn ouders hopen nu op een Chinees vriendje.
Lees verder onder de advertentie
De opvoedtantes Els en Do beantwoorden opvoedvragen met een knipoog en stellen zichzelf voor: “Wij zijn geboren voordat de pil was uitgevonden, kwamen ter wereld zonder dat onze ouders daarom hadden gevraagd en werden te hooi en te gras opgevoed. Zelf kregen wij heel bewust kinderen en daarom voelen we tot op de dag van vandaag (ze zijn inmiddels 34, 22 en 20) de plicht hen permanent gelukkig te maken. We kennen dus twee opvoedingsstijlen van nabij, en blijven onverminderd op zoek naar de gulden middenweg.”
Iedere zwangere vrouw droomt van haar perfecte babyshower: een feest vol liefde, verrassingen en alle aandacht voor haar en de baby. Maar wat als je die bijzondere dag ineens moet delen?
Daniel (38) dacht dat hij het allemaal voor elkaar had: een lieve vrouw, een zoontje van vier en pas een tweede kindje erbij. Maar waar het gezin op het eerste gezicht compleet leek, begon het van binnen langzaam uit elkaar te vallen.
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.