‘Mijn kinderen vinden de oppas saai, waardoor ze voor € 10 per uur ligt te Netflixen op de bank’

Els en Do
Els & Do
Els & Do
Leestijd: 2 minuten

Mijn buurmeisje past vier keer per week op mijn kinderen. Ze haalt ze op van school en krijgt dan vaak te horen dat ze liever bij vriendjes spelen omdat ze het met de oppas maar saai vinden. Gevolg: de oppas ligt à € 10 per uur te Netflixen op de bank.

Lees verder onder de advertentie

De taak van een oppas is de ouders te vervangen. En ouders liggen niet de hele dag te Netflixen, maar maken het thuis gezellig. Uw buurmeisje behoeft op dit vlak blijkbaar wat sturing. Begin daartoe met het kopen van een puzzel die niet in een dag te leggen is. U stelt uw kinderen een beloning in het vooruitzicht als het hen lukt de puzzel af te maken. Maar! Ze mogen uitsluitend puzzelen als de oppas meedoet. Als u en uw man thuiskomen juicht u de vorderingen toe (of juist niet – wees daar eerlijk in, dat verhoogt de spanning).
 

Lees verder onder de advertentie

Spannend boek

Behalve de puzzel koopt u een spannend kinderboek. U vraagt de oppas daar elke dag een hoofdstuk uit voor te lezen. Als de kinderen willen weten hoe het verder gaat, moeten ze wel met haar mee naar huis gaan. Het is een soort Netflixen maar dan gezelliger.
 

Lees verder onder de advertentie

Lees ook
Oppas regelen? Zo doe je dat >

 

Klusjes

Als de kinderen een uurtje mogen gamen, kan uw oppas misschien strijken, koken of een ander klusje doen. Zoals echte ouders ook doen.
 

Verantwoorde kinderhang-out

Wij voorspellen u dat uw huis een verantwoorde kinderhang-out wordt waar de vriendjes van uw kroost ook graag komen. Andere ouders zullen u dankbaar zijn. Van de oppas weten we dat niet zeker.
 

Lees verder onder de advertentie

De opvoedtantes Els en Do beantwoorden opvoedvragen met een knipoog en stellen zichzelf voor: “Wij zijn geboren voordat de pil was uitgevonden, kwamen ter wereld zonder dat onze ouders daarom hadden gevraagd en werden te hooi en te gras opgevoed. Zelf kregen wij heel bewust kinderen en daarom voelen we tot op de dag van vandaag (ze zijn inmiddels 34, 22 en 20) de plicht hen permanent gelukkig te maken. We kennen dus twee opvoedingsstijlen van nabij, en blijven onverminderd op zoek naar de gulden middenweg.”
 

Ook een opvoedvraag? Mail ’m naar elsendo@kekmama.nl

 

Dit artikel staat in Kek Mama 03-2019.



 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

Meest bekeken