Niet helemaal volgens het boekje, je kinderen omkopen, maar hé, ouders zijn ook maar mensen.
Lees verder onder de advertentie
Larissa (38), moeder van Mats (9).
“Omkoping is mijn beste opvoedtip. ‘Als je nu gaat slapen, gaan we vanmiddag naar oma.’ ‘Eet je bord leeg en je krijgt een Magnum toe.’ ‘Als je niet zeurt bij het winkelen, mag je iets uitzoeken bij de speelgoedwinkel.’ Pedagogisch onjuist, maar heerlijk effectief om gedaan te krijgen wat ik wil, zónder strijd. Alleen ging mijn laatste chantagepoging wel erg ver.
Mats moest afgelopen juni twee dagen op schoolkamp. Hij wilde niet. Janken, schreeuwen, gillen en pijn in zijn buik. Ik denk een mix van heimwee en angst voor het onbekende. Elke dag smeekte hij me een smoes te verzinnen, zodat hij thuis mocht blijven. Ik was radeloos, wist niet wat ik met zijn verdriet aan moest en greep naar mijn ultieme redmiddel: omkoping.
Uiteindelijk hing ik voor een megadoos Lego Ninjago, een middagje bowlen en sushi eten op de dag van terugkomst. En hij stapte in de bus! Gênant was wel dat hij trots aan alle juffen en zijn klasgenoten vertelde wat hij allemaal van mama kreeg in ruil voor twee nachten kamp…”
Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.
Als moeder zou je je soms het liefst willen opsplitsen om je kind niet achter te hoeven laten, ook al weet je dat ie in goede handen is. Vooral bij oma. Althans, dat hoop je dan altijd maar. Toen Vanessa (35) thuis kwam, was de oppas van haar driejarige zoontje nergens te bekennen..
Een kraamcadeau is een goedbedoelde verrassing voor de kersverse ouders en de pasgeboren spruit, maar soms krijg je iets waar je totaal niet op voorbereid bent. Hannelore (37) wist niet goed hoe ze moest reageren op het kraamcadeau van haar tante.
Serena Verbon (Beautylab) heeft op haar achtendertigste haar hypotheek – als single mom! – afgelost. Hoe heeft ze dit gedaan en is dat voor anderen ook verstandig om te doen?
Eva kreeg toen ze zwanger was hyperemesis gravidarum: extreme misselijkheid en overgeven tijdens de zwangerschap. Alsof dit nog niet erg genoeg was, geloofde haar leidinggevende niet dat ze echt zo erg en zo vaak ziek was en werd ze uiteindelijk ontslagen. Pure zwangerschapsdiscriminatie.