Vrolijke opvoedtantes Els en Do beantwoorden jullie opvoedvragen met een knipoog.
Lees verder onder de advertentie
Vraag: ‘Het is bijna onmogelijk de teennagels van mijn zoon te knippen. Hij is inmiddels vijf en het wordt steeds moeilijker. Mijn man en ik hebben echt van alles geprobeerd. Rustig uit leggen, minder rustig uitleggen, cadeautje, boos worden. Maar zodra mijn zoon het woord nagel knippen hoort, zet hij het op een intens verdrietig huilen. We weten niet meer wat te doen. We knippen al ze min mogelijk, maar soms moet het gewoon.’
Lees verder onder de advertentie
Trauma’s
Els en Do: In de jaren vijftig zouden de ouders van de tantes deze vraag lachend beantwoord hebben: hou dat kind gewoon in de houdgreep. Inmiddels hebben wij geleerd dat dat trauma’s veroorzaakt, dus dat kunnen we onmogelijk nog aanbevelen.
Hebt u al geprobeerd uw zoons nagels te vijlen? Dat vindt hij misschien minder eng. Anders zou u het eens in zijn allerdiepste slaap kunnen proberen, zo’n beetje rond middernacht. Vlak voor het onderdekken laat u hem douchen of badderen, zodat hij lekker rozig is en de nageltjes wat zachter zijn. Onze ouders zouden hier alweer iets doen wat u niet moet doen: hem warme melk geven met een scheutje brandewijn.
Lees verder onder de advertentie
‘Ga naar de huisarts’
Op het moment suprême gaat u pijlsnel te werk. Als ook dat niet lukt, gaat u naar de huisarts als de nagels veel te lang worden. Die zal vaker met dit bijltje hebben gehakt. Misschien geeft hij uw kind een licht roesje als alternatief voor de brandenwijn. Nogmaals: jammer voor u dat u niet in de jaren vijftig leeft.
Lees verder onder de advertentie
Els en Do zijn geboren voordat de pil was uitgevonden en kwamen ter wereld zonder dat hun ouders daarom hadden gevraagd. Zelf kregen zij heel bewust kinderen en voelen de plicht hen permanent gelukkig te maken. Ze kennen dus twee opvoedingsstijlen van nabij, en blijven onverminderd op zoek naar de gulden middenweg.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.