Heb je nét opgeruimd en schoongemaakt, slingeren de eerste schoenen alweer op de trap. Enorm frustrerend, vindt ook Katie Bingham-Smith. Daarom heeft ze een handige manier bedacht om haar kinderen toch aan het opruimen te krijgen.
Lees verder onder de advertentie
En ze deelt ‘m graag met andere ouders.
Huis vol rondslingerende spullen
Het schoonmaken van de badkamer is een ondankbare klus, want een dag later hebben Katie’s kinderen er al een bende van gemaakt. “Er zat tandpasta op de spiegel, de wastafel én op het raam”, vertelt de moeder van drie. En dat was niet alles, want de prullenbak puilde uit en op de wastafel slingerden nachtbeugels en vieze wattenstaafjes. Onderweg naar beneden komt Katie nog meer rommel tegen. “Ik struikelde over schoenen, laptops en rugtassen die er een paar minuten eerder nog niet lagen.”
Katie ergert zich groen en geel aan de sloddervossen (lees: haar kinderen) in huis. Maar ze lijken haar hints niet te begrijpen. “Ze snappen niet waarom ik mijn stem verhef als ik vraag of ze willen opruimen. Natuurlijk moeten ze leren om verantwoordelijk en zelfredzaam te zijn, maar opruimen hoort erbij als je onderdeel bent van een gemeenschap, een gezin.” Met déze uitspraken hoopt ze haar kinderen – misschien tegen beter weten in – te overtuigen om vaker op te ruimen:
Lees verder onder de advertentie
“Ik betaal voor dit huis. En dat is écht niet leuk als je huis eruitziet als een slagveld. Wees trots op je kamer en op je spullen. Is het afval? Stop het dan alsjeblieft in de prullenbak.”
“Een beetje overdreven, maar: jullie rondslingerende spullen worden nog eens mijn dood. Ik struikelde bijna over twee paar sneakers en gleed uit over geknoeide yoghurt.”
“Jullie zijn met meer. Het leven zou een stuk makkelijker zijn als we allemaal ons eigen troep opruimen.”
“Het ophangen van een handdoek, opruimen van kleding of een bord in de vaatwasser zetten doet echt geen pijn. Wat wél pijn doet is het plotseling verdwijnen van je telefoon of het Wifi-wachtwoord.”
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.