10 dingen die moeders van paardenmeisjes herkennen

04.10.2024 11:00
paard paardenmeisje paardengek

Paardenmeisjes, ze zijn van alle leeftijden. Toch worden meisjes vaak al op jonge leeftijd aangestoken met het paardenvirus, wat betekent dat jij als moeder waarschijnlijk op en neer rijdt naar de manege en staat te vernikkelen naast de bakrand.

Hierbij een greep uit de vele herkenbare gedachten van moeders van een paardenmeisje.

1. Je bent zelf waarschijnlijk ook een paardenmeisje (geweest)

Paardenmeisjes krijgen vaak paardenmeisjes, dat is nu eenmaal zo. Ook al heb je alleen in je jeugd op paardrijden gezeten, het zit toch ergens in de genen, lijkt wel. Als je zelf nog altijd een paard hebt, is het natuurlijk al helemaal geen verrassing dat het paardenvirus is overgesprongen op jouw dochter.

2. “Mag ik een eigen pony?”

De gevreesde, maar veelgestelde vraag. Wanneer mag ze nou toch eindelijk haar eigen pony? Hier zit natuurlijk geen enkele ouder op te wachten, om een legio aan redenen (de maandelijkse kosten, wat als het een fase is, wie kan er elke dag op en neer rijden naar stal, ik noem maar een paar dingen), maar je dochter laat het er niet bij zitten. En geef haar eens ongelijk. Wie weet wordt de “nee” toch een keer een “ja”.

3. Haar hele kamer hangt – vol – met – posters

En nee, niet van boybands, uiteraard. Op werkelijk elk oppervlak wat geschikt is, hangt een poster. Van grote imposante hengsten tot schattige pony’s, als het maar paarden zijn. Het liefst had ze het hele plafond ook bedekt met posters, als jij daar geen stokje voor had gestoken.

4. Een abonnement op de Penny

De Penny, wie kent het niet? Een paardengek is geen echte paardengek zonder hét striptijdschrift voor… jawel, de paardengek. Elke twee weken valt er weer een nieuwe editie op de mat, die elke keer weer even gretig wordt uitgelezen. Om nog maar niet te spreken van alle cadeaus die je erbij krijgt. En waar dacht je dat al die posters vandaan kwamen?

5. Als de lieveling op de manege verkocht wordt, is het tranen met tuiten geblazen

Je weet het waarschijnlijk nog wel van vroeger: er is altijd één paard waar je verknocht op bent en waar je het liefst elke week in de les op wilt rijden. Dat is voor jouw dochter niet anders. Maar helaas houden maneges geen rekening met dit soort grootse liefdes, dus het komt wel eens voor dat zo’n lieveling verkocht wordt. En dat is natuurlijk ongeveer het allerergste wat het paardenmeisje kan overkomen.

6. Stickers? Alleen maar paarden

En niet alleen stickers, maar ook de broodtrommel, drinkbeker, etui, agenda, pennen, potloden, liniaal, gum, … Vergeet ik nog iets? Het maakt niet uit welk merk het is en of het matcht, zolang er maar een paard op staat. Iedereen mag het weten: jouw dochter is een paardenmeisje!

7. Boeken? Alleen maar paarden

Als jouw dochter naast paardenmeisje ook een boekenwurm is, leest ze alléén maar paardenboeken. De hele paardenboeken-sectie van de bieb is van voor tot achter uitgelezen en voor elke verjaardag staat er weer een nieuw paardenboek op het verlanglijstje. Misschien schrijft je kleine paardengek zelfs wel haar eigen verhalen met paarden in de hoofdrol?

8. Wat zijn die rijlessen op de manege eigenlijk bizar duur

Naast het vernikkelen langs de bakrand of je een uur vervelen in de kantine tijdens de rijles, zijn er nog meer nadelen aan die manegelessen, en dat zijn de kosten. Had ze niet een andere hobby kunnen kiezen? Eentje die dichter bij huis is en bij voorkeur wat minder prijzig?

Lees ook – Stokpaardrijden: een populaire sport met een hoog knuffelgehalte

9. Is paardrijden eigenlijk gevaarlijk?

*opent Google* Oef, jaarlijks meer dan 30.000 ongelukken met ruiter en paard. Dat is best veel. Als ze van zo’n paard gelanceerd wordt, breekt ze dan al haar botten? Maar goed dat ze altijd haar cap draagt, dat scheelt hopelijk een hersenschudding. Misschien moet ze toch ook maar zo’n bodyprotector aan.

10. Een pony, zou dat toch niet leuk zijn?

Oh jee, daar ga je al. Voor je het weet heeft je dochter je gebrainwashed en zit je serieus te overwegen om een pony aan te schaffen. Dat is toch leuk, voor jouw lieve paardenmeisje? Wat zou ze blij zijn. En wat kost een pony nou helemaal? En stalling? Oh, en dan nog de hoefsmid. En een dierenarts… Hm, dat loopt toch wel aardig op. Maar ja… Het zou wel leuk zijn. Toch?

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.