De klasgenoten van mijn dochters (8 en 10) dragen veel merkkleding. Ik zou die best kunnen betalen, maar ben bang dat het dan verwende nesten worden. Mijn meiden vinden het belachelijk dat ik ze kleed in Zeeman en C&A. Hebben ze een punt?
Lees verder onder de advertentie
Els en Do: Zelf hebben wij nooit last gehad van dit probleem. Do was al blij als de outfits van haar kinderen schoon waren. Haar dochter rilt van afgrijzen als ze haar jeugdfoto’s bekijkt en is een ware fashionista geworden. De moeder van Els maakte het nog bonter. Tijdens de uitverkoop kocht ze bij C&A achteloos een zootje kleren waar haar zes kinderen het mee moesten doen. Het gevolg: Els kleedde haar zoon in de mooiste truien, schoenen en jassen.
Lees verder onder de advertentie
Verwend
Met andere woorden: het is niet gezegd dat uw kinderen verwende nesten worden. De slinger kan best de andere kant opslaan. Misschien kopen uw dochters later uitsluitend kleding van de kringloop (daar vind je trouwens erg leuk spul).
Intussen bepleiten wij zoals gewoonlijk een middenweg. Dus als ze dromen van Nike-gympies geeft u ze, maar alleen voor hun verjaardag of als Sinterklaas in het land is. Ook kunnen ze merkkleren verdienen door klusjes in huis te verrichten. Elke dag hun kamer opruimen, de vaatwasser in- en uitruimen, onkruid plukken. Zo leren ze dat dure spullen niet vanzelfsprekend zijn, terwijl ze toch kunnen meedoen met hun klasgenoten.
Lees verder onder de advertentie
De opvoedtantes Els en Do beantwoorden opvoedvragen met een knipoog en stellen zichzelf voor: “Wij zijn geboren voordat de pil was uitgevonden, kwamen ter wereld zonder dat onze ouders daarom hadden gevraagd en werden te hooi en te gras opgevoed. Zelf kregen wij heel bewust kinderen en daarom voelen we tot op de dag van vandaag (ze zijn inmiddels 34, 22 en 20) de plicht hen permanent gelukkig te maken. We kennen dus twee opvoedingsstijlen van nabij, en blijven onverminderd op zoek naar de gulden middenweg.”
Het ging onlangs viral op TikTok: een extreme traktatie dat meer iets weg had van een kerstpakket. Vera maakte dat ook mee. Na een partijtje kwam haar dochter thuis met een mand vol goodies.
Dionne heeft een heel lieve schoonmoeder. Goed, ze is wat aanwezig en ze trekt het liefst haar eigen plan, ook als je je grenzen aan hebt gegeven, maar hey, de kinderen zijn dol op haar en het kan echt slechter.
Ellen is trajectbegeleider in het voortgezet speciaal onderwijs, thrillerauteur bij uitgeverij De Fontein, moeder van Lewis en Miles (13 en 10) uit een vorige relatie en Sophia (2) en baby Aiden met haar vriend Nils. Volg haar op Instagram.
Iedere ouder maakt weleens een fout, maar sommige momenten blijven je voor altijd achtervolgen. Wat begon als een onschuldige speelsessie in het park, veranderde voor Sandra in een schuldgevoel dat ze al 14 jaar met zich meedraagt.
Een koosnaam voor je partner, je herkent het vast. Zo’n bijnaam die je alleen tussen jullie tweeën gebruikt en uitspreekt als je denkt dat niemand luistert. Totdat je kind het oppikt en enthousiast deelt met de buitenwereld. Daria (32) maakte het mee. Het schaamrood staat nog steeds op haar kaken.
Wie K3 zegt, denkt aan vrolijke liedjes, kleurrijke outfits en een flinke dosis nostalgie. Maar in het RTL-programma Renze op Zondag werd aan de talkshowtafel een verrassend geheim onthuld door Miquel Wiels, de tekstschrijver van K3. In het liedje Kuma Hé zit namelijk een spicy boodschap verscholen.