Een bezoek aan het ziekenhuis is voor niemand een pretje, maar zeker niet voor kinderen. Om hun angst weg te nemen, heeft een Amerikaans ziekenhuis een geniale oplossing bedacht: een eigen speelgoedauto.
Lees verder onder de advertentie
In het Medical Center Doctors in Californië worden kinderen niet in hun bed naar de OK gereden, maar mogen ze de rit zelf maken. De keuze: een roze Volkswagen Kever of een zwarte Mercedes:
Favoriete muziek
De mini-auto’s zijn ontworpen voor kinderen tussen de 2 en 7 jaar oud en zorgen voor een glimlach op het gezicht van kinderen én hun ouders. Kinderen kunnen de auto’s zelf besturen of met een afstandsbediening rondrijden en hebben werkende koplampen en achterlichten. Ook een radio ontbreekt niet, zodat de patiëntjes zelf kunnen kiezen welk liedje ze willen luisteren voordat ze onder het mes gaan.
Verpleegster Kimberly Martinez kwam met het idee van de speelgoedauto’s. ‘Wanneer kinderen ontdekken dat ze de operatiekamer kunnen betreden in een gave auto, verschijnt er een enorme glimlach op hun gezicht en verdwijnt in de meeste gevallen hun angst’, vertelt ze.
Lees verder onder de advertentie
‘Bovendien zijn ouders meer gerustgesteld als ze zien dat hun kind op zijn gemak is. Het blijkt een geweldige uitvinding. Voor een jonge patiënt kan het traumatisch zijn als ze van hun ouders worden gescheiden omdat ze geopereerd moeten worden. De speelgoedauto werkt ontspannend voor iedereen.’
Wie jarig is, trakteert! Als moeder wil je natuurlijk iets leuks bedenken zonder dat je urenlang in de keuken hoeft te staan. Dat dacht ook Bibi Breijman, die voor de verjaardag van dochter Teddy een lekkere en supersnelle traktatie in elkaar flanste.
Ruzie met je partner, het overkomt de beste. Of het nu gaat om een niet-opgeruimde sok, een ruzie om een vuilniszak of de thermostaat die op de verkeerde stand staat, kleine irritaties kunnen zomaar escaleren. Dat weet Valerie (26) als geen ander.
Gender disappointment: het is een taboe, maar het komt wel regelmatig voor. Soms heb je al van jongs af aan een bepaald beeld van je gezin in je hoofd, soms heb je gewoon voorkeur voor een geslacht. Het overkwam Cynthia, die gewoon eigenlijk haar gezin altijd voor zich zag met een zoon en een dochter.
Marloes (33) is redacteur bij Kek Mama en woont met vriend, peuter (3) en baby (7 maanden) in Arnhem. Ze schrijft in haar columns over hoe ze het hoofd boven water houdt in haar chaotische gezinsleven en de overgang van één naar twee kinderen. Deze week over: hoe een zieke peuter zorgt voor het terugschieten in vaste rolpatronen.
Of je kind nu een echte fijnproever of een kieskeurige eter is, het menu van je kleintje kan een enorme zoektocht zijn. Wat eet een dreumes op een dag? En hoeveel eet een peuter nou écht? Wij geven je een realistisch kijkje in de keuken van andere ouders. Deze week het menu van Ties.Vajèn is […]