Een bezoek aan het ziekenhuis is voor niemand een pretje, maar zeker niet voor kinderen. Om hun angst weg te nemen, heeft een Amerikaans ziekenhuis een geniale oplossing bedacht: een eigen speelgoedauto.
Lees verder onder de advertentie
In het Medical Center Doctors in Californië worden kinderen niet in hun bed naar de OK gereden, maar mogen ze de rit zelf maken. De keuze: een roze Volkswagen Kever of een zwarte Mercedes:
Favoriete muziek
De mini-auto’s zijn ontworpen voor kinderen tussen de 2 en 7 jaar oud en zorgen voor een glimlach op het gezicht van kinderen én hun ouders. Kinderen kunnen de auto’s zelf besturen of met een afstandsbediening rondrijden en hebben werkende koplampen en achterlichten. Ook een radio ontbreekt niet, zodat de patiëntjes zelf kunnen kiezen welk liedje ze willen luisteren voordat ze onder het mes gaan.
Verpleegster Kimberly Martinez kwam met het idee van de speelgoedauto’s. ‘Wanneer kinderen ontdekken dat ze de operatiekamer kunnen betreden in een gave auto, verschijnt er een enorme glimlach op hun gezicht en verdwijnt in de meeste gevallen hun angst’, vertelt ze.
Lees verder onder de advertentie
‘Bovendien zijn ouders meer gerustgesteld als ze zien dat hun kind op zijn gemak is. Het blijkt een geweldige uitvinding. Voor een jonge patiënt kan het traumatisch zijn als ze van hun ouders worden gescheiden omdat ze geopereerd moeten worden. De speelgoedauto werkt ontspannend voor iedereen.’
Iedere zwangere vrouw droomt van haar perfecte babyshower: een feest vol liefde, verrassingen en alle aandacht voor haar en de baby. Maar wat als je die bijzondere dag ineens moet delen?
Daniel (38) dacht dat hij het allemaal voor elkaar had: een lieve vrouw, een zoontje van vier en pas een tweede kindje erbij. Maar waar het gezin op het eerste gezicht compleet leek, begon het van binnen langzaam uit elkaar te vallen.
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.