Door die petieterige (en bewegelijke!) vingers en tenen van je baby kan het knippen van nagels best een gedoe zijn. Daarom een paar tips om het je makkelijker maken.
Lees verder onder de advertentie
Vijlen
Bij pasgeboren baby’s hoef je nog niet met een schaar of knipper aan de haal: tot drie maanden is vijlen (met een kartonnen vijl) het handigst omdat de nageltjes nog zacht zijn.
Stap 1: zorg ervoor dat je baby rustig ligt, bijvoorbeeld na een voeding of tijdens z’n slaapje
Stap 2: pak de vinger of teen van je baby vast en duw de huid naar beneden
Stap 3: vijl één kant op, anders ontstaan er scherpe randjes
Na drie maanden zijn de nagels van je kind harder en kun je een babyschaar of -knipper gebruiken. En ook hierbij het fijnst om te wachten tot je kind moe is of slaapt. Dat scheelt jou een worstelpartij of hysterische huilbui.
Lees verder onder de advertentie
Stap 1: pak de vinger of teen van je baby vast en duw de huid naar beneden. Blijft je kind bewegen, vraag dan of iemand anders het handje of voetje stil kan houden.
Stap 2: hou bij de vingers de vorm van de nagel aan en knip de nagels bij de tenen recht af
Knip je per ongeluk in z’n vinger? Spoel de boel dan af met koud water en druk er een gaasje op – is het bloeden zo gestopt.
Hoe vaak knippen?
Dat verschilt per kind, maar gemiddeld een à twee keer in de week. Teennagels groeien langzamer, dus die hoef je minder frequent bij te houden.
Iedere zwangere vrouw droomt van haar perfecte babyshower: een feest vol liefde, verrassingen en alle aandacht voor haar en de baby. Maar wat als je die bijzondere dag ineens moet delen?
Daniel (38) dacht dat hij het allemaal voor elkaar had: een lieve vrouw, een zoontje van vier en pas een tweede kindje erbij. Maar waar het gezin op het eerste gezicht compleet leek, begon het van binnen langzaam uit elkaar te vallen.
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.