De ‘R’ zit nog steeds in de maand en dat betekent: hoestbuien, snotneuzen en koters met koorts. Hoe je het griepseizoen voortaan fluitend trotseert? Dankzij deze tips die je enkel ‘s ochtends hoeft toe te passen.
Sta eerder op
Geen paniek, heus geen uren; een halfuurtje eerder dan normaal is meer dan zat. Zo begin je je dag niet meteen gehaast, kun je jezelf terwijl je kind nog ligt te ronken in alle kalmte klaarmaken en even een momentje voor jezelf creëren. En dat is niet alleen fijn, maar ook nog hartstikke gezond. Door te veel stress maakt je lichaam namelijk het hormoon cortisol aan en dát zorgt er op lange termijn weer voor dat je immuunsysteem een klap krijgt. Kortom: moeten we niet hebben.
Drink meteen twee glazen water als je wakker wordt
Lekker om je dorst te lessen, maar ook om je vochtbalans na de nacht weer op te krikken. Want wist je dat je per nacht een kwart tot een halve liter vocht verliest? Dit gebeurt gedeeltelijk via je adem en voor ongeveer 60 procent door transpireren. Ook een belangrijke reden om ‘s ochtends twee glazen water achterover te slaan: het brengt je lichaam op gang (met name je metabolisme) en voert afvalstoffen af.
Ga voor vitamines
Natuurlijk krijg je al de nodige vitaminen binnen door het eten van groenten en fruit, maar tijdens het griepseizoen – en eigenlijk het hele jaar door – is extra vitaminesupport in de vorm van een supplement geen overbodige luxe. En wil je dat je kind ook wat extra’s binnen krijgt? Kies dan voor de suikervrije en vegan vitaminegummies van Yummygums. Die zien er namelijk niet alleen vrolijk uit, ze smaken ook nog heerlijk fruitig én bevatten geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen. Als dat geen feest is voor je kind…
En voor jezelf, want Yummygums heeft ook supplementen voor volwassenen – of je nu op zoek bent naar ondersteuning voor je weerstand, een sterke haardos of een portie vitamine D tijdens de donkere dagen. Zelf proeven, klik hier? Met de code KEKMAMA20 krijg je nu 20% korting op jouw aankoop. (Geldig op losse gummies en niet in combinatie met andere acties)
Stel jezelf de vraag: waar ben ik dankbaar voor?
Klinkt misschien wat zwaar, maar hou het lekker simpel en klein. Ben je bijvoorbeeld dankbaar voor de fris gewassen gordijnen? Dat je eindelijk een keer een nachtje door kon slapen? Of dat de zon mooi op de vensterbank schijnt? Door dagelijks stil te staan bij het kleine geluk en vijf dingen te noemen waar je dankbaar voor bent, begin je de dag heerlijk positief. Tsjaka!
Neem een koude douche
Een tip voor de echte bikkel, maar het werkt. Je bent meteen wakker (wel zo prettig na een onrustige nacht door doorkomende tandjes of krokodillen onder het bed), het ondersteunt je natuurlijke bioritme en geeft een ‘cortisolboost’. Dit is onder andere goed voor je immuunsysteem en je mentale weerbaarheid.
Iedere zwangere vrouw droomt van haar perfecte babyshower: een feest vol liefde, verrassingen en alle aandacht voor haar en de baby. Maar wat als je die bijzondere dag ineens moet delen?
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.
Een fijne oppas vinden is een zegen. Want als ouder is het een klein wonder als je iemand vindt die je leuk vindt, betrouwbaar is én altijd beschikbaar. Maar soms bezorgt zo’n zegen je ook bijna een hartaanval. Als je een Tikkie van 800 euro krijgt bijvoorbeeld.
Zangeres Eva Simons, die dit jaar de rol van Maria speelt in The Passion, deelt een intens persoonlijk verhaal. Tijdens een repetitie voor de paasvertelling kreeg ze een miskraam. “Het was intens verdrietig.”
“Ik vroeg het eigenlijk gewoon voor de grap…” Dat schrijft de 28-jarige Natallia Tarrien over het moment dat ze ChatGPT raadpleegde vanwege een vreemd gevoel in haar kaak. Wat begon als een onschuldig gesprekje met een chatbot, eindigde met een spoedopname, een bevalling en… het redden van haar leven.