Amper uitgerust van de bevalling en dan staat ineens een buurvrouw die je amper kent voor de deur voor een kraambezoek.
Lees verder onder de advertentie
Saskia (41), moeder van Emma (9) en Lieke (6):
“Op de laatste dag van mijn kraamweek stond er ineens een buurvrouw voor de deur die een straat verderop woont. Ik kende haar vaag van gezicht. Ze had aan de slingers voor het raam en het bord in de tuin gezien dat ik was bevallen en dat had ze opgevat als een uitnodiging.
Mijn man deed stomverbaasd open. Hij wist niet eens hoe ze heette. Ik dacht meteen: hoezo kom jij langs, ik spreek je nooit? Ik seinde de kraamverzorgende in dat ze geen koffie en beschuit hoefde aan te bieden, omdat deze vrouw onaangekondigd kwam. Na een tijdje stuurde ze haar vriendelijk weg.
“Ik dacht meteen: hoezo kom jij langs, ik spreek je nooit?”
Lees verder onder de advertentie
Naderhand heb ik deze buurvrouw nooit meer gesproken, we zeggen alleen gedag als we elkaar in het dorp tegenkomen. Maar ik verbaas me zes jaar later nog steeds over de brutaliteit. Zelf sta ik altijd ongeveer achteraan in de rij bij kraambezoek.”
Dit artikel staat in Kek Mama 06-2022.Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.
Niet iedereen heeft het geluk dat bij die man waar je op bent gevallen ook een leuke familie hoort. Veronique kan hierover meepraten. Zij en haar schoonzus liggen geregeld in de clinch en deze keer om een rekening van de stomerij.
Eindelijk kon Evie, moeder van Yara (2) weer eens flink uitpakken met oud & nieuw. Samen met haar vriend ging ze naar een huisfeest van hun oude vrienden. Vrienden waarvan de meeste nog geen kinderen hadden. Ze keken er weken naar uit en het was een geweldige avond, maar ze moesten hiervoor wel allebei diep […]
Kersverse ouders opgelet: de populairste kindernamen van 2024 zijn binnen. En ja hoor, Noah (922 keer) blijft bij de jongens onverslaanbaar op nummer één. Voor de meisjes is er een nieuwe naam bovenaan de lijst. *tromgeroffel*
Het is algemeen bekend dat praten en lezen met jonge kinderen cruciaal is voor hun taalontwikkeling. Maar wist je dat gesprekken over wiskunde in het dagelijks leven net zo belangrijk kunnen zijn voor hun rekenvaardigheden?