Wie kent het niet: doe je met de buuf een kop koffie en ben je rustig in gesprek, wil je kind ineens van álles tegen je zeggen. Gevolg: een schreeuwende koter die zich niet gehoord voelt. Tja, en wat doe je dan?
Lees verder onder de advertentie
Moeder Jessica heeft de oplossing: vraag of je kind zijn of haar hand op jouw arm legt.
Lees verder onder de advertentie
Frustratie
Deze manier leerde ze van haar therapeut tijdens haar posttraumatische depressie en werkt eigenlijk heel simpel: wanneer je merkt dat jouw kind iets tegen je wil zeggen terwijl jij in gesprek bent met iemand anders, vraag dan of-ie z’n hand op jouw arm legt. Door je eigen hand erbij te leggen, laat je weten dat je ‘m hebt begrepen. Hierdoor krijgen kinderen in ieder geval het gevoel dat ze gehoord worden en dat scheelt al een hoop frustratie.
Jessica schrijft op Facebook dat het in het begin nog wat moeite kostte voor haar jongste om haar enthousiasme in bedwang te houden, maar na een paar dagen oefenen wierp het toch echt zijn vruchten af.
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.
Iedere zwangere vrouw droomt van haar perfecte babyshower: een feest vol liefde, verrassingen en alle aandacht voor haar en de baby. Maar wat als je die bijzondere dag ineens moet delen?
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.
Een fijne oppas vinden is een zegen. Want als ouder is het een klein wonder als je iemand vindt die je leuk vindt, betrouwbaar is én altijd beschikbaar. Maar soms bezorgt zo’n zegen je ook bijna een hartaanval. Als je een Tikkie van 800 euro krijgt bijvoorbeeld.
Zangeres Eva Simons, die dit jaar de rol van Maria speelt in The Passion, deelt een intens persoonlijk verhaal. Tijdens een repetitie voor de paasvertelling kreeg ze een miskraam. “Het was intens verdrietig.”
“Ik vroeg het eigenlijk gewoon voor de grap…” Dat schrijft de 28-jarige Natallia Tarrien over het moment dat ze ChatGPT raadpleegde vanwege een vreemd gevoel in haar kaak. Wat begon als een onschuldig gesprekje met een chatbot, eindigde met een spoedopname, een bevalling en… het redden van haar leven.